24.06.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

Knihovna on-line seminářů

Program on – line semináře ČSRU k dispozici

K 1.6.2020 se podařilo dát dohromady, pro třídit a přebrat „nepřeberné" množství vzdělávacího materiálu, který vznikal soustavnou prací školitelů ČSRU, reprezentačních trenérů a komisí sportovního úseku v posledních letech. Navíc jsme se jej rozhodli okořenit spoustou inspirativních podnětů z jiných ragbyových unií, sportů a dokonce i oblastí lidské činnosti. Od té doby si program prošel testováním, prověřováním a zaváděním jeho 1. pilotní verze, na kterém se v současnosti podílí více než 70 trenérů napříč republikou i mimo ní.

Máte tak v rukou ucelený materiál, o který se dá opřít kdykoliv a kdekoliv. A to nejen v trenéřině, ale i co se vnímání a chápání ragby týče, ať už je to z pohledu trenérky, trenéra, hráčky, hráče, rodiče či fanouška. Hodiny a hodiny inspirativních dokumentů, manuálů, rozborů, zápasových a tréninkových videí, prezentací a nahrávek on-line kurzů jednoduše ovládáte pomocí průvodce, dokumentu v pdf, díky němuž se kliknutím na danou ikonu dostanete, kamkoliv ve vzdělávacím programu chcete, a to i v telefonu, tabletu a podobně.

Protože se jedná o desítky giga materiálu, visí vše na googlu ČSRU. Jediné, co je tak potřeba udělat, je si kliknutím v průvodci zažádat o přístup a po jeho získání již můžete vše používat dle libosti a potřeby, ať už samostatně nebo i centrálně, týmově v klubech.

V 15ti postupných krocích (dá se mluvit i o levelech, protože náročnost na znalosti, zkušenosti a přehled se postupně zvyšuje ;) se tak můžete vydat na pestrou cestu v pochopení a vnímání tak úžasného sportu jako je ragby. Vzhledem k tomu, že on-line vzdělávání díky pozitivní odezvě trenérek a trenérů stále pokračuje každý čtvrtek od 21:00, budou do tohoto programu postupně přidávány další témata a bude upravován a vylepšován na základě zpětné vazby od jeho uživatelů. Zároveň si nejbližších týdnech projde i profesionální grafickou úpravou díky marketingovému úseku ČSRU tak, aby splňoval všechny oficiální podmínky.

Každý krok nabízí bohatou metodiku sám o sobě a spoustu odkazů, které naleznete jak přímo v průvodci, tak i v prezentacích. Inspirace byla sbírána po celém ragbyovém světě, proto u každé položky v průvodci naleznete vlaječku informující, na jaký jazyk se můžete připravit. Je ale povzbuzující, že díky práci TMK a dalších lidí v ČSRU tam „vlaje" českých vlaječek většina.

Využití těchto podpůrných vzdělávacích materiálů se tak nabízí jak pro individuální studium a sebevzdělávání trenérů, tak i jako potřebná platforma pro sportovní ředitele a jejich práci s trenéry v klubech.

Nahrávky on-line kurzů, kolem nichž se každé z 15 témat točí, všechny vznikly v posledních 2 měsících, a jsou v nesestříhané, naprosto spontánní, a proto i 2-3 hodinové, podobě J Než je ale osekávat a stříhat, doporučujeme jednoduše pracovat s prezentací daného kurzu, jež vždy funguje jako směrodatná osnova a je-li tam zrovna příliš povídání, přeskakovat až na pasáže, jež vás zaujmou.

Teď už snad nic nebrání užít si šanci svobodně brouzdat mezi spoustou ragbyových témat a šířit tuhle možnost a inspiraci dál. Zde naleznete průvodce on-line vzděláváním k volnému stažení a cesta tak může začít:

PRŮVODCE On-line vzděláváním ČSRU verze1-01062020.pdf

Díky, kdyby cokoliv, obracejte se na daniel.benes@rugbyunion.cz

(AB)

Bannery_On-line semináře_0.jpg