25.04.2017 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Ženská reprezentace 7´s se připravovala s Litvou v Babicích a na Markétě


Ve dnech 21. 4. - 23. 5. 2017 proběhlo soustředění české ženské reprezentace 7´s v Babicích.

Soustředění bylo zahájeno v pátek společným tréninkem, který byl zaměřen na herní dovednosti a to především na kvalitu, rychlost a techniku přihrávek a jejich využití k dynamické hře.

V sobotu bylo v programu po ranní aktivaci poslední kolo testování, zaměřené především na rychlostní schopnosti, kde jsme chtěli udělat oproti posledním testům v tomto období největší pokrok, což se nám z části povedlo, avšak i nadále je potřeba na těchto schopnostech pracovat. Výsledky budou klubovým trenérům zaslané v nejbližších dnech.

Holky Markéta - siesta.jpg

Poté jsme se vrátili k herním tématům, a to již na babickém hřišti za přispění Litevského týmu, díky čemuž jsme měli příležitost trénovat se 4mi sedmičlennými týmy a pracovat na našem herním plánu založenému na spolupráci trojic propojených "spojem" a jejich využití v prostoru, ať už ve vnějších částech hřiště, tak i v mezerách mezi obránci.

Odpolední tréninky poskytly příležitost na tuto práci navázat a reagovat na nejdůležitější body z dopoledne ve dvou tréninkových jednotkách tentokrát už v areálu Open Gate. Zatímco první jednotka byla zaměřena na efektivitu pohybu v obraně a kolektivní rozhodování jaký druh obrany v dané situaci zvolit, druhá z nich měla za cíl ujasnit si pohyb celé sedmičky při útočení.

Vyvrcholením soustředění bylo 5 zápasů na stadionu na Markétě, z nichž 4 absolvovaly naše různě sestavené týmy proti Litevkám a 1 zápas si rozdaly české hráčky mezi sebou. Litevky přivezly do Prahy dva velice mladé a nové týmy, které různým variantám české sestavy jen stěží konkurovaly, ale díky tomuto faktu dostaly příležitost si zahrát vyrovnaný zápas i na Markétě se soustředící hráčky Českého týmu U18. Mnohem důležitější než vítězství ve všech zápasech bylo začlenění herního plánu do hry, protože v náročnějších a vyrovnaných střetnutích je jedinou možností našeho týmu kolektivní projev hry a schopnost držet se herního plánu i pod tlakem.

Holky meeting babice.jpg

Na závěr bychom rádi poděkovali Marksovi Rupertovi za možnost absolvování soustředění národního týmu v areálu Open Gate, který nám nabídl profesionální podmínky, a dále patří poděkování za rozhodcování na mini turnaji s Litvou Thomasi Mendesovi.

Příští akce reprezentace již dokonale prověří její připravenost, neboť ji čeká věhlasný turnaj v Amsterdamu.


Pro kategorii U18 je další akcí turnaj Danube 7s, který se odehraje 30.4. v Maďarském Esztergomu.

Nominace hráček U18 na Danube 7s

Natálie Kubešová, Lucie Kubešová (RC České Budějovice), Viktorie Slámová (RC Slavia Praha)Dominika Holčíková (RC Sparta Praha)Tereza Kubcová, Pavlína Glovacká, Kateřina Kopecká, Laura Mećavová (RC Šelmy Hradec Králové), Kristýna Boučková, Michaela Borovská (RK Petrovice)Klára Sviderská, Denisa Gadlinová (TJ Sokol Mariánské Hory)

hlk.jpg


DB