19.04.2017 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Dědek Kotlový slaví 90 let!

k800_kotlový_trenér_na_lavičce0002.jpg

Jiří Kotlový, kterému v RUGBY CLUBU Zlín nikdo neřekne jinak než „Dědek" byl osobně u založení ragbyového klubu ve Zlíně v roce 1944. Tehdy jako sedmnáctiletý učeň Baťovy továrny přišel s několika kamarády na hřiště po přečtení inzerátu v novinách, kterým zval Dr. Krejčí zájemce ke hře se šišatým míčem. Jiřímu se hra ihned zalíbila a v podstatě určila jeho celoživotní postoj. Profesí byl strojař, ale jinak je tělem i duší ragbista. Jiří Kotlový hrál aktivně do svých 35 let, pak se začal věnovat trenérské činnosti. V našem klubu trénoval všechny věkové kategorie od žáků až po muže. Jeho trenérská práce vyvrcholila v osmdesátých letech, kdy se stal trenérem československé ragbyové reprezentace.


Jiří si velmi oblíbil Francii – zemi ragby zaslíbenou, kde si postupně našel spoustu přátel se stejným zájmem. Kvůli nim se naučil francouzsky, čile s nimi korespondoval a také se navzájem navštěvovali. Díky jeho kontaktům náš klub uskutečnil i mnoho sportovních zájezdů do Francie a naopak jsme ve Zlíně přivítali hodně francouzských klubů. Ještě ve svých 65 letech se dokonce na kole vypravil do Francie za svými přáteli!


Jiří Kotlový vedl kroniku zlínského ragby a byl dlouhá léta předsedou RUGBY CLUBU Zlín.

Jiří Kotlový byl minulý týden oceněn při vyhlášení nejlepších sportovců města Zlína za mimořádný přínos zlínskému sportu.

img_20170413_204429.jpg

Dědku, gratulujeme Ti k tomuto ocenění, ale hlavně k Tvému úctyhodnému životnímu jubileu. Přejeme pevné zdraví a mnoho příjemných chvil a potěšení při sledování světového, a snad i zlínského, RAGBY!

Oslava Dědkových narozenin nyní není možná v klubovně RC Zlín z důvodu rekonstrukce topení, takže bude přesunuta na pozdější termín.

Dan Chytil