27.03.2017 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Soustředění české reprezentace žen 7's


Česká ženská reprezentace 7´s absolvovala další soustředění v Praze na Markétě ve dnech 18. a 19. března 2017 se zaměřením na upevnění si herního plánu po turnaji na Maltě a na další, již v pořadí 3., kolo fyzických testů.

4 tréninkové jednotky byly naplánovány tak, aby poskytly hráčkám ucelený přehled o naší hře a herních prvcích na nichž je postavená. Proto jsme se nejprve věnovali útočení s důrazem na vstup do obrany, fixaci obrany a následné využití prostoru, abychom plynule přešli na principy pohybu v obraně a kolektivního rozhodování hráček. Sobotní program jsme zakončili regenerací, kde hráčky absolvovaly strečink, masáž a k dispozici měly kádě s ledovou vodou.

V neděli byla celá práce umocněna kontaktními situacemi s důrazem na aktivní, bezpečnou skládku a situaci okamžitě po skládce. Všechna předchozí témata tréninků se pak skloubila do tréninku závěrečného, zaměřeného na protiútok po zisku soupeřova míče. Nedílnou součástí soustředění byly také meetingy zaměřené na sportovní stravu, regeneraci, mentální přípravu a již zmíněné fyzické testy, kde oproti poslednímu testování došlo opět u většiny hráček k progresu a fyzickou přípravu budeme nyní směřovat k rozvoji maximální rychlosti, kde máme stále rezervy.

Poselstvím, které si měly hráčky odnést do další přípravy byla nejen další práce na fyzické připravenosti ( rychlostní tréninky), ale i na klíčových individuálních dovednostech jako je skládka a přihrávka. Dalším kontrolním bodem bude dubnové soustředění, kde by hráčky měly potvrdit svůj růst a vývoj již v ostrém herním zatížení mezistátních zápasů.