17.03.2017 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Antonín Brabec se stal novým sportovním ředitelem Rugby Clubu Mountfield Říčany

ŘÍČANY 17. března 2017 – Antonín Brabec (43), bývalý český reprezentant a sportovní ředitel České rugbyové unie se stal novým sportovním ředitelem Rugby Clubu Mountfield Říčany. Antonín Brabec vedl trenérsky týmy RC Tatra Smíchov, RC Sparta Praha, reprezentaci ČR v sedmičkovém ragby a také RC Mountfield Říčany, s kterým získal dva tituly mistra republiky (2011 a 2012). Je dvojnásobným vítězem ankety Trenér roku (2010 a 2011), patří k nejzkušenějším ragbyovým trenérům a funkcionářům v českém ragby.

RC Mountfield Říčany disponuje největší základnou mládeže a také nejvyšším počtem trenérů. Ve všech kategoriích hraje o nejvyšší umístění. Klub se za poslední roky významně rozrostl a s tím souvisí potřeba posílení organizační struktury klubu. Cílem klubu je být vzorovou sportovní organizací českého ragby, být atraktivní volbou pro děti a mládež na Říčansku a Středočeském kraji a zároveň být klubem, který nabízí aktivní vyžití pro všechny členy od nejmenších po veterány včetně dívek a žen.

Co se týče nejbližších plánů nového ředitele, výstižná je jeho odpověď na otázku, jaké tři věci by změnil nejdříve: "Nemyslím si, že bych něco výrazně měnil, spíše chci navázat a pomoci posunout klub ještě více dopředu po sportovní stránce. Nyní máme několik klubových projektů, které by nám měli zajistit v budoucnu dlouhodobý výkonnostní růst. Je to klubové vzdělávání trenérů, tým do 23 let a Sportovní centrum talentované mládeže od 14 do 19 let. Jedno bych, ale určitě rád pomohl změnit, a to propojení týmu mužů s dětmi, mládeží a veterány, kteří psali historii klubu. Celkem se mi líbí nové motto "Jeden klub, jeden tým".