14.03.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Omlazená Praga se chce prezentovat rychlou a dynamickou hrou

S trenérem Eduardem Krütznerem a kapitán Petrem Čížkem jsme hovořili o cílech nejúspěšnějšího klubu posledních let, vysočanské Pragy.

„Do soutěže vstupujeme jako už několik předešlých let s tím, že cílem je play-off, a pak se uvidí. Získali jsme tak v minulých čtyřech sezonách jednou stříbro, dvakrát za sebou zlato a naposledy bronz. Závěrečná čtyřka je vždy velmi vyrovnaná, a tak bude také záležet na tom, ke komu se přikloní trocha toho sportovního štěstí a vstoupí do závěrečných bojů o medaile s většinou hráčů základní sestavy a k tomu s kvalitní lavičkou náhradníků", nastiňuje cíle Pragováků do jarní části TOP 6 Eduard Krützner.

„Chceme prezentovat atraktivní rychlé moderní ragby, které by mělo vyhovovat našemu znatelně omlazenému týmu. Pracujeme už více jak rok na vylepšení herního systému, který by měl být právě založen na rychlosti a dynamice hry v útočných i obranných situacích. V přípravě jsme trénovali čtyřikrát týdně, odehráli jsme kvalitní přípravné zápasy a absolvovali náročné soustředění v Dobřichovicích".

Konkurenty vidí vysočanský kormidelník především ve Spartě, Tatře a Vyškovu, ale v TOP 6 nemusí být nouze o překvapení. Soupiska Pragy nedoznala od podzimu téměř žádných změn, ale postupně by se do ní měli zařazovat ambiciózní mladíci. „Chybět nám určitě bude nadějný reprezentant Matyáš Hopp, který je na zkušené v JAR až do konce sezony".

Kapitán žlutočerných Petr Čížek si pochvaluje náladu v týmu, která vyplývá i z kvalitní přípravy. „Dostali jsme letos asi víc do těla než obvykle. Trenéři nám přidali trénink navíc a letos jsme také hráli s míčem dříve než v minulých sezónách. Pracovali jsme na rychlosti hry a herním systému, který je závislý na fyzické připravenosti. Tak uvidíme, chtěli bychom hrát rychleji a snad i moderněji než dříve".

Praga začíná boj v TOP 6 v sobotu 18. března doma proti Tatře, týden poté opět doma hostí Říčany.

PCh, www.rugbyunion.cz