13.03.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Říčany chtějí stavět na talentovaných odchovancích

Trenér Říčan Antonín Brabec přibližuje cíle Středočechů v jarní části TOP 6. V tradiční ragbyové baště chtějí budovat tým v delším horizontu na mladých odchovancích a na jaře dosáhnout na semifinále extraligy.

„Chceme, aby hráče a diváky naše hra bavila, proto chceme hrát moderní útočné ragby. Uvidíme, co nám soupeři dovolí", usmívá se zkušený trenér Říčan.

„Právě jsme v závěrečné fázi přípravy, kde nám nejde tolik o výsledky, ale o to, aby si hráči oživili herní praxi po dlouhé zimní přestávce. Odehráli jsme dobrá přípravná utkání s RC Nada Split, RC České Budějovice a naposledy s RC Praga Praha. Snažili jsme se udělat zimní přípravu pestrou a odpovídající modernímu pojetí ragbyového tréninku. S docházkou hráčů úplně spokojený nejsem, ale to je česká realita, kterou lusknutím prstů nezměníme", poodhaluje některé detaily přípravy Antonín Brabec.

Říčanský šéf rovněž pohovořil o konkurenci. „V této soutěži jsou konkurenti všichni, ale přesto jsou největší favorité Sparta, Tatra a Vyškov. Vyškov si v posledních letech udržuje vysoký domácí standard a do obou pražských týmů se vrací dvě velká jména z Francie, Marek Loutocký (Sparta) a Vojtěch Havel (Tatra), kteří doplnili již tak silné kádry. V Pragovce probíhá generační výměna, ale přesto bude chtít minimálně do semifinále. Slavia je otazníkem, zimní příprava by je mohla od podzimu zlepšit".

Kádr Říčan oproti podzimu nedoznal příliš velkých změn, někteří důležití hráči se však vracejí po zranění a měli by nastupovat již od začátku jarní sezony. „Hlavně chceme dát šanci mladým talentovaným hráčům", uzavírá Antonín Brabec náš rozhovor.

Středočeši začínají v jarní části TOP 6 doma v sobotu 18. března, kdy hostí mistrovský Vyškov. O týden později zajíždí do pražských Vysočan k utkání s Pragovkou.

PCh, www.rugbyunion.cz