13.03.2017 – MARKETING A PR

Letní ragbyové kempy se plní


V pondělí 15. března se otevřou registrace volných míst pro zájemce z českých klubů

Ragbyová akademie Yvese Perrota v letošním roce pořádá, již pátý ročník ragbyově pojatých letních kempů pro mladé hráče a hráčky.

V tomto roce dostal hlavní organizátor akce Sport bez předsudků,

velký dárek ke svým 15 narozeninám v podobě záštity od České ragbyové unie.

Letošní ročník je ovšem poněkud jiný než předchozí a to především

díky zvýšenému zájmu dochází k rozdělení na dvě části:

Letní kemp (8 – 15. červenec)

proběhne ve standardním termínu a je především určen pro mladé hráče a hráčky od 8 do 15 let či také pro úplné nováčky, kteří si ragby chtějí vyzkoušet.

Program pro hráče je opět bohatý, mladí hráči se budou snažit se přiučit opět od bývalého reprezentanta Walesu a nejlepšího pokladače pětek v ročníku 1995 - Lennyho Woodarda.

Samozřejmostí jsou neopakovatelné tréninky v podání Malého kníratého Francouze Yvese Perrota, program pro fyzicky vyspělé hráče, kteří nachází pocit uplatnění v rojové formaci, si připravuje bývalý reprezentant Francie v třináctkovém ragby - Julien Lacrambe z Toulouse.

Stranou nezůstane i Ambassador akademie a jediný Český hráč, který kdy hrál za výběr světa Barbarians – Jan Macháček.

Všichni si mohou zvolit způsob ubytování a způsob dopravy, která je opětovně zajištěna z Prahy, Brna a Ostravy.

Příkladem budiž výňatek programu třetího dne: dopolední sportovní vyžití, výlet na kolech spojený koupáním, návštěvou ZOO či raftingem po řece Moravě a večerním tréninkem slibuje opět pro všechny účastníky velký zážitek.

ELITE Letní kemp (15 – 22. červenec),

je již určen pro hráče, kteří mají tendenci to myslet s ragby vážně

a jejich cílem je buď zahraniční angažmá, či nejvyšší Česká soutěž a samozřejmě Česká reprezentace.

V rámci akce jde o propojení celkově dvou denních sportovních bloků á 120 minut (8:30 – 10:30 a 19:00 – 21:00) ve kterých si zejména dopoledne účastníci pořádně ,, máknou" neboť pod vedením kondičních trenérů Radka Šimčíka a Romana Švarce, kteří se starají například i o české tenisové reprezentanty či akademii Fotbalové federace České republiky, hokejisty z NHL či České reprezentanty, je opět čeká tvrdý, ale atraktivní program.

Ragbyová témata mají opětovně na starosti mládežničtí trenéři Karel Ševčík a Karel Berounský a Julien Lacrambe.

Součástí tohoto kempu bude zapojení hlavního trenéra Ragbyové akademie z Francouzského Maconu, pana Remi Gateleta, který bude přítomen společně s hráči mládežnického Centrum de Formation de Rugby a Macon.

Zakladatel RAYP, Karel Ševčík říká:

,,Doufám, že akce budou opět velmi povedené

a účastníci budou opětovně odjíždět nadšení a spokojení, což bude velkým přínosem pro celé České ragby. Je ovšem těžké držet nasazenou laťku stále vysoko, ale pevně doufám,

že to i letos zvládneme a všichni budou stejně nadšení, jako tomu bylo loni, předloni a dříve.

Chtěl bych touto cestou pozvat všechny trenéry a hráče ze všech našich klubů, aby nás navštívili a zapojili se do společné práce, která nás všechny čeká, myslím si, že si zasloužíme postoupit do vyšší evropské skupiny a opět se rovnocenně měřit s týmy Německa, Belgie, Polska, Holandska či Španělska a Portugalska"!

Alexander Krizovski