13.03.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Sparta se role favorita nezříká

Vyhrát co nejvíce zápasů, umístit se co nejvýše a mít v play-off výhodu domácího utkání. Tak stručně charakterizuje cíle pro základní část TOP 6 trenér Sparty Petr Okleštěk. Sparta si je vědoma pozice favorita, navíc ji posílil po návratu ze zahraničí reprezentant Marek Loutocký.

„Chceme hrát rychlé pohledné ragby. Náš tým se přes zimu ještě posílil a zkvalitnil. Za největšího konkurenta považuji Tatru Smíchov, favoritem je však Sparta Praha", nevyhýbá se přímé odpovědi Petr Okleštěk. „Zimní příprava mohla být lepší, dost nás zaskočily klimatické podmínky, ale jinak vše proběhlo bez problémů", dodává sparťanský stratég.

Zkušený kapitán Sparty a legenda českého ragby Jiří Skall vidí ambice svého týmu obdobně. „Ambice jsou celkem jednoduché, chceme za každou cenu do play-off a když to bude z prvního místa, zlobit se nebudeme".

Měli jsme kvalitní přípravu, jen je škoda, že nechodilo více hráčů", upozorňuje na bohužel ne neobvyklý nešvar Jiří Skall.

A na co se mohou těšit diváci, kteří zamíří na hřiště na Podvinném mlýně? „Osobně věřím, že se bude na co dívat, přeci jen si již V TOP 6 nemůže nikdo dovolit klopýtnout, těším se, že to bude rachot", uzavírá náš rozhovor Jiří Skall.

Sparta odehraje první dvě jarní kola TOP 6 na hřištích soupeřů. Začíná 18. března v Edenu proti Slavii a o týden později zamíří pod Strahov k utkání s Tatrou Smíchov.

PCh, www.rugbyunion.cz