05.03.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Tatra se chce porvat o mistrovský titul

Chceme předvádět atraktivní ragby a minimálně vyrovnat loňské umístění", říká trenér Tatry Filip Vacek před startem jarní části TOP 6. Tatra v loňském roce podlehla ve finále Vyškovu. Do jarní části posílí Tatru navrátilec z Francie, Vojtěch Havel.

S průběhem přípravy jsme zatím spokojeni. Klíčoví hráči trénují 4-5x týdně a vyhýbají se nám vážná zranění", kvituje Filip Vacek průběh zimní přípravy týmu. „Velkou posilou je pro nás návrat Vojty Havla. Také jsme zapojili do mužstva některé nadějné juniory. Věřím, že pro ně přestup do áčka bude impulsem do další ragbyové kariéry.

Filip Vacek považuje za největší konkurenty na mistrovský titul Spartu, Pragu a Vyškov. Tatrováckou zbraní do jarní sezony má být dynamická hra založená na držení míče a dobře zvládnutých statických situacích.

Ani kapitán Tatry Jiří Černý netají vysoké ambice týmu. „V posledních dvou letech jsme byli bronzoví a stříbrní. Teď už chceme zlato. V posledních zápasech na podzim jsme hráli s vysokým nasazením a to si chceme udržet i na jaře. V TOP 6 není slabých soupeřů, musíme tedy hrát s velkou chutí a touhou po vítězství".

„V přípravě jsme hodně zapracovali na individuální technice. Věřím, že také přeneseme do naší hry některé nové herní prvky, které jsme trénovali. Velmi pozitivně hodnotím i zimní soustředění, které absolvovala většina hráčů a kde jsme opravdu intenzivně pracovali".

A na co chce kapitán Tatry pozvat náročné smíchovské diváky? „Naše hra stojí na týmovém výkonu. Určitě bude zajímavé sledovat útočnou souhru našeho historicky nejúspěšnějšího hráče Romana Rygla s šikovnými mladíky, jako jsou Marek Šimák a Teodor Zábranský. V práci roje bude jistě patrná práce italského špičkového trenéra, který se nám věnoval a také navrátilce Vojty Havla. Ten pro nás je velkou posilou", zakončuje Jiří Černý.

První jarní utkání TOP 6 sehraje Tatra 18. března na hřišti RC Praga. O týden později hostí v dalším pražském derby Spartu.

PCh, www.rugbyunion.cz