02.03.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Ve Vyškově vrcholí příprava na TOP 6

18. března začíná jarní část nejvyšší domácí soutěže mužů TOP 6. Na soutěž se intenzivně připravuje i obhájce mistrovského titulu JIMI RC Vyškov. Více nám o přípravě, ale i ambicích Moravanů pověděli trenér Pavel Pala a kapitán týmu Martin Kovář.

6963481-ragby-rc-jimi-vyskov-rc-tatra-smichov-extraliga_galerie-980-1.jpg

"Naším cílem je umístit se po základní části do 4. místa a hrát play-off. Čím výše, tím lépe. Naší ambicí je hrát vždy na hranici svých možností a vrátit Vyškovu hrdost na svůj ragbyový tým", říká trenér obhájců titulu, Pavel Pala. "Chceme hrát ragby v pohybu, do prostoru, jako doposud, tedy takové, jaké nám i umožňují fyzické parametry hráčů. Za takové ragby nám naši diváci tleskají a proto na něj chodí. Hrajeme ragby, ze kterého máme sami potěšení".

Vyškovští se připravovali v domácích podmínkách na atletickém oválu, v hale, posilovně a na umělé trávě. V rámci přípravy sehráli dvě utkání a absolvovali tradiční herní soustředění. "Plán přípravy jsme splnili, i když ne všichni", sděluje Pavel Pala.

6963498-ragby-rc-jimi-vyskov-rc-tatra-smichov-extraliga_denik-630.jpg

Do kádru týmu se po zranění vrací uzdravená mlýnová spojka, reprezentant Jan Školař a po vleklém zranění po téměř třech letech i Jakub Schmied. Naopak svá zranění doléčují David Jaroš a Neal Mendham.

A jak vidí trenér Moravanů konkurenci? "Konkurenty jsou všichni. Každý soupeř má náš respekt. Ale vzhledem k návratu některých hráčů ze zahraničí a k nákupu domácích hráčů je největším favoritem Sparta".

Kapitán mužstva Martin Kovář nám pověděl o ambicích a náladě v týmu. "Nálada v týmu je dobrá, všichni kluci chtějí zopakovat loňskou sezónu, ale nejprve se musíme probojovat do play off a pak se uvidí".

"V přípravě jsme toho hodně naběhali a také chodili do posilovny, kde nám vypomohl kondiční trenér Petr Tatalák z Olomouce. Některé kluky bohužel v přípravě limitovala zranění", říká Martin Kovář.

"Rád bych pozval diváky ve Vyškově na rychlé běhavé ragby, kde padá hodně bodů. Budeme se snažit jejich přízeň nezklamat. Do každého zápasu půjdeme se vztyčenou hlavou a touhou po vítězství", uzavírá Martin Kovář.

Vyškov svou cestu za obhajobou mistrovského titulu začíná 18.3. na hřišti RC Mountfield Říčany, o týden později přivítá na domácím stadionu pražskou Slavii.


PCh, www.rugbyunion.cz