11.11.2016 – ČSRU INFORMUJE

Barbarians věnují českému ragby finanční prostředky na rozvoj mládeže


Populární Baa-Baas nechávají v Praze dlouhodobý odkaz poté, co se rozhodli věnovat 5 tisíc Liber na rozvoj mládežnického ragby v České republice. Honorární sekretář Barbarian FC, Gordon Brown, předal prezidentu České rugbyové unie, Pavlu Chaloupkovi, symbolický šek v poločase utkání v Praze na stadionu Markéta.

Finanční prostředky pomohou při trénování mládeže, nastavení užší spolupráce mezi školami a kluby a také při vzniku výročního turnaje pro mládežnické týmy v Praze.

Pan Gordon Brown k tomu sděluje: „Barbarian FC je vlastně šťastný klub, protože jsme zváni po celém světě a když můžeme nějak přispět ragby a pomoci při jeho rozvoji, činíme tak s potěšením. Od roku 2004, kdy dobročinný fond „Barbarian Charitable Trust" vznikl, pomohly prostředky z fondu již v řadě projektů, ale také zraněným hráčům v různých zemích".

„Bylo nám ctí hostit Barbarians v Praze a oslavit devadesátiny unie s tímto proslulým a výjimečným výběrem.

Finanční dar, který jsme dostali, použijeme na rozvoj mládežnického ragby a budeme si ho vždy připomínat při výročním turnaji mládeže s názvem „Barbarian Trophy". Naše vřelé díky patří dobročinnému fondu Barbarians", říká Pavel Chaloupka.



(swa)