09.11.2016 – REPREZENTACE MUŽI XV

Kapitán českých ragbistů: Jsme gentlemani, svůj slib rádi splníme


Zaplněný stadion na pražské Markétě tleskl nefalšovanému svátku špičkového ragby, česká reprezentace se utkala s Barbarians, proslulým výběrovým mužstvem.

Domácí tým podlehl 0:71. „Stáli jsme proti nejlepším hráčům," ocenil kvalitu soupeře český kapitán Robert Voves.

Máte za sebou jedinečný zápas, čelili jste výjimečnému mužstvu. Jaké jsou vaše dojmy?
Utkání jsme si užili na sto, snad na dvě stě procent. Nechci mluvit za ostatní, ale myslím, že všichni jsme si to opravdu maximálně užili.

Co jste říkal na početnou diváckou návštěvu? Stadion byl prakticky vyprodaný.
Bylo to naprosto úžasné. Kéž by taková atmosféra panovala na každém zápase. Moc děkuji všem divákům, kteří přišli a fandili nám.

Nebyla vám zima?
Ne, nebyla. Na hřišti se pořád hýbete, takže to necítíte. Myslím si, že zima byla hlavně divákům. Patří jim velký dík, že stejně přišli. Ale přiznám se, že v závěru zápasu, když jsem se občas zastavil, jsem to také cítil.

Soupeř vám nic nedaroval. Nemrzí vás, že jste nebodovali?
Stáli jsme proti výběru z nejlepších hráčů. Nebylo to jednoduché. Snažili jsme se, ale bohužel jsme se přes ně neprosadili. Ukázali nám svou sílu. Výsledek ale nakonec není důležitý, šlo hlavně o propagaci ragby a to se povedlo.

Kam poputuje dres Barbarians, který máte na sobě?
Půjde do mé soukromé kolekce, vystavím si ho. Mezi dresy z mého působení ve Francii.

Splníte slib a půjdete teď se protivníky na večeři a na pivo?
Samozřejmě. Všichni jsme gentlemani, takže to splníme a velmi rádi. Zajít na společnou večeři a dát si pivo patří k ragbyové kultuře.

Říká se, že je ideální, když při ragby prší, protože se pak dobře padá. Nechyběl vám déšť?
Ne, rozhodně nechyběl (smích). Byla sice zima, hlavně asi divákům, ale jinak to bylo ideální počasí pro ragby. Hlavně, že nepršelo. Hráči Barbarians jsou zvyklí na anglické podmínky, tohle se jim podle mě přinejmenším vyrovnalo.

zdroj: idnes.cz


(swa)