03.11.2016 – REPREZENTACE DÍVEK 7S

Ragbyové naděje zakončily podzimní sezónu


Mladé hráčky (U16, U18) zakončily víkendovým soustředěním podzim část sezony, během které pro ně RT připravil tři soustředění a dva čistě hrací dny. Na každém ze soustředění hráčky absolvovaly dvě až tři tréninkové jednotky zaměřené na základní dovednosti sedmiček (všechny druhy přihrávky, pohyb s balónem i bez, skládka), krokovou techniku a opakování jednoduchého herního systém.

Součástí každého soustředění byl také turnaj složený ze tří zápasů 7s, vyjímkou bylo pouze soustředění v Brně, ze kterého se na poslední chvíli omluvily 3 hráčky.

Dva hrací dny proběhly v rámci turnajů 1.série žen 7s. Jejich cílem bylo nabídnout hráčkám, které zatím nemají oficiální soutěž, více herních příležitostí. Na každém z nich hráčky sehrály opět 3 utkání 7s. Vzhledem k velmi kladnému ohlasu na hrací dny, má realizační tým v plánu nabídnout na jaře co nejvíce těchto hracích dnů.

Jako rozlučka před zimní částí sezony, ve které bude probíhat příprava především individuálně, a zpestření sportovního programu zorganizoval realizační tým pro hráčky teambuilding v podobě bowlingu.

tatra_2.jpg

Celkem se na všech srazech kategorie U16,U18 vystřídalo 21 hráček z celé republiky. Podle informací z klubů by se na jaře mohlo do přípravy a hracích dnů zapojit i více než 30 hráček. Pak by bylo možné sestavit z hráček tři týmy, které budou spolupracovat a připravovat se celé soutěžní období.

S celým realizačním týmem si stojíme za tím, že je nezbytné pro rozvoj českého ženského ragby tuto kategorii maximálně podporovat v jejím rozvoji. Za podporu ovšem nepovažujeme předčasné ostaršování, hraní "na černo" na registrace dospělých hráček, nevhodnou a mnohdy nedostatečnou tréninkovou přípravu hráček mladého věku. Takové praktiky ohrožují nejen jednotlivé hráčky, ale i možný výkonostní posun celého ženského ragby. Proto je naším cílem a prioritou, na které se shodujeme s vedením ČSRU, vytvořit pro hráčky těchto kategorií oficiální soutěž pod hlavičkou ČSRU.

tatra_1.jpg

Akce dívky U16,U18 7s září, říjen 2016:

  • 17.9. HRACÍ DEN, RC Dragon Brno(13 hráček)
  • 23.-25.9. SOUSTŘEDĚNÍ, Praha (12 hráček)
  • 15.10. HRACÍ DEN, RC Tatra Smíchov(13 hráček)
  • 22.-23.10. SOUSTŘEDĚNÍ, Brno (10 hráček)
  • 29.-30.10. SOUSTŘEDĚNÍ, Praha (14 hráček)

Brno.jpg


Tímto bychom chtěli poděkovat všem spolupracujícím klubům za podporu, rodičům za důvěru a obětavost i trenérům dívek, kteří jsou na našich srazech vždy vítáni.

RT dívky 7s

Hana Schlangerova, Standa Král, Květa Kotková