18.10.2016 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

České ragby v evropském školícím programu SUCCESS


Zástupkyně českého ragby Hana Schlangerová (Rozvoj ženského ragby, předsedkyně Komise ženského ragby) byla, s podporou ČSRU, vybrána Českým olympijským výborem k účasti na školícím programu managementu sportu SUCCESS. Školící program je zaměřen na posílení efektivního vedení v evropské sportovní komunitě se zaměřením na ženy. Koordinátorem programu je Chorvatský olympijský výbor. Další zapojené olympijské výbory jsou ze z Francie, Itálie, Litvy a Slovenska.


success_2.jpg


Z každé účastnické země bylo vybráno 8 žen, které se jako zaměstnankyně nebo dobrovolné činovnice aktivně podílejí na rozhodovacím procesu v rámci své sportovní organizace. Všechny účastnice programu absolvují dvě společná školení v Římě a Paříži, na kterých se bude teoreticky i prakticky probírat management sportovní organizace.

Výstupem každé účastnice bude analýza vlastní sportovní organizace v šesti oblastech: Organising a Sport Organisation, Managing Strategically, Managing HR, Managing Finance, Managing Marketing, Organising Major Sport Events a dvě případové studie, jejichž téma spadá do některé z výše zmíněných oblasti. Celý program je v angličtině stejně jako všechny výstupy z něj.

„Věřím, že díky účasti na projektu mohu přinést ČSRU zkušenosti, nápady a nové kontakty. Přínosem doufám budou i obě případové studie, které budu zpracovávat." Říká ke své účasti na projektu Hana Schlangerová.

success_1.jpg