18.09.2016 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Půjde mladý reprezentant Hubert Dřímal do Francie?


V rámci programu ČSRU rozvoje talentů v zahraničí má mladý devatenáctiletý rojník RC Sparta Praha a reprezentace Hubert Dřímal šanci se dále rozvíjet ve Francii.

Na začátku června absolvoval Hubert testy v profesionálních klubech LOU (Lyon) a Oyonnax společně se skupinou dalších mladých hráčů.

Momentálně je na "stole" nabídka z klubu Federal 1 Elite SOC Chambery, kde hraje za první tým Ondřej Kutil (odchovanec JIMI RC Vyškov) a Emillio Caldaroni (odchovanec RC Brno Bystrc). Klub by se postaral o ubytování a stravu, kurz francouzštiny, kapesné 400,- Euros měsíčně. Hubert by dvoufázově trénoval a měl by šanci se prosadit v týmu "nadějí".

Navíc ještě není ztracená šance dostat se do týmů "nadějí" Lyonu nebo Oyonnax, které Huberta stále sledují, řekl Thomasz Putra.

Zda Hubert do Francie letos odejde je na funkcionářích RC Sparta Praha, kteří se musí dohodnout s funkcionáři SCO Chambéry na podmínkách uvolnění.

Pro Huberta je to nejvyšší čas přesunout se do Francie, kde se může rozvíjet v týmu "nadějí" kvalitního klubu. Příští rok to bude už složitější a do takto kvalitního klubu pro hráče z Čech skoro nemožné, řekl Thomasz Putra

(AB)