10.08.2016 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

Ragby na OH: All Blacks se probojovali do čtvrtfinále až díky skóre


Až poslední poločas ve třetím zápase zajistil favorizovaným hráčům Nového Zélandu postup do vyřazovacích bojů. Možné senzační vyřazení odvrátili i s pomocí hráčů Fidži, kteří porazili o pět bodů Spojené státy. Právě s nimi se dnes večer utkají o semifinále.

All Blacks zahájili v úterý turnaj porážkou s Japonci a dnes nestačili hlavně kvůli bídné první půli také na Brity, kteří při změně stran vedli 21:0. Nový Zéland se sice vzepjal, ale dokázal jen snížit na konečných 19:21. Na turnaji tak porazil zatím pouze outsidery z Keni. Favorité se tak museli spoléhat na výsledky skupiny A, kde se nakonec dočkali pomoci.

Nový Zéland skončil základní skupinu se skóre 59:40 a potřeboval, aby Fidži v závěrečném duelu skupiny A zdolalo USA o pět a více bodů. Američané minutu před koncem snížili pětkou právě na rozdíl pěti bodů, následný kop ale neproměnili a prohráli 19:24. S celkovým skóre 59:41 tak budou hrát jen o 9. až 12. místo.

V dalších zápasech dopoledního programu porazili Argentinci jednoznačně Brazílii 31:0. Ve skupině B vyhráli Francouzi nad Španěly a Australané nad Jižními Afričany. Třetí prohru zaznamenala Keňa, která se tak s turnajem loučí.

Vyřazovací souboje pokračují hned dnes odpoledne a večer brazilského času. Po utkáních o 9. až 12. místo se ve čtvrtfinále utkají Nový Zéland s Fidži, Japonci vyzvou Francii, Britové Argentinu a JAR Austrálii.



zdroj : ceskatelevize.cz