07.09.2014 – REPREZENTACE U18

U18 předvedla proti Litvě dobrý výkon


Ve druhém utkání turnaje Cross Boder v rumunském Baia Mare prohráli naši mladíci do 18 let s Litvou 14:28. V utkání o 1.místo porazilo domácí Rumunsko 35:3 Polsko.

"Naše druhé vystoupení je opět třeba brát s nadhledem, neboť cíle této věkové skupiny nejsou výsledky, ale způsob jakým se k nim dostanete. Snažili jsme se dodržet celoplošnou kolektivní hru a překonavát soupeře moderním pojetím hry.

Že kluci udelají chyby v autech a věkově staršimu a fyzicky vyspělejšímu soupeři věnují nevyhraností a nedostatkem herních zkušeností tři pětky. To se stane, na tom se dá zapracovat v průběhu připravy. Náš však těši, že si se soupeřem dokážeme poradit v rychlosti a ve volném prostoru, že každá akce trvá 30 a více vteřin, že dokážeme produkovat rychlé přihrávky před obranou a následně dalši spoustu za ní.

Cílem mladých hráčů je získávat zkušenosti, jež naše prostředi nenabízí a těch se posléze vyvarovat. Nejdůležitějši úlohou této generace je být za pár let oporami dospělé reprezentace," zhodnotil druhý zápas hlavní trenér Karel Ševčík