12.11.2014 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ragbyová Soutěž žen XV je vyrovnaná, každé družstvo jednou vyhrálo


Také ve třetím utkání nejvyšší domácí soutěže žen v patnáctkovém ragby vyhrál domácí tým. Na hřišti Dragonu v Brně zvítězilo společenství VyDra nad společenstvím Petroučany 17:0.

Po polovině „Soutěže žen XV", jak se klání nazývá, rozhoduje o pořadí jen skóre, protože každé z družstev jednou vyhrálo.

Společenství VyDra, které běžně tvoří hráčky Vyškova, Dragonu, Zlína, Plzně a Slovanu Bratislava, dominovalo po celý zápas. Pomohlo jim i to, že společenství Petroučany, za které nastupují hráčky Petrovic, Přelouče a Říčan, nedokázalo do konce dotáhnout individuální akce.

Zápas ovlivnil také stav hřiště, které bylo po vydatném dešti hodně podmáčené, proto na rozbahněném terénu vázla souhra. Již v sedmé minutě první půle položila první pětku zápasu Natálie Malinovská. O výsledku rozhodla během pár sekund před a po přestávce reprezentantka Pavlína Čuprová, která položila dvě pětky a ještě následně proměnila kop po pětce a uzavřela na konečných 17:0.

V Česku se zatím nehraje dlouhodobá ženská liga v klasickém patnáctkovém ragby. „Soutěž žen XV" se hrála poprvé sezoně 2012-2013, titul z posledního ročníku obhajuje tým VyDra. V jarní části budou následovat další tři utkání, které rozhodnou o konečném pořadí a tedy i mistryních republiky.

VyDra - Petroučany 17:0

Body týmu VyDra - položené pětky: Pavlína Čuprová 2, Natálie Malinovská; kop po pětce Pavlína Čuprová.

Výsledky podzimní části: SpaTra – VyDra 22:12, Petroučany – SpaTra 20:15, VyDra – Petroučany 17:0. Pořadí: 1. VyDra 4 (skóre 29:22) 2. SpaTra 4 body (37:32), 3. Petroučany 4 (20:32).