06.06.2016 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Testy mladých talentů ve Francii


Pět mladých talentovaných hráčů z RC Sparta Praha, RC Praga Praha, RC Dragon Brno a RC Mountfield Říčany absolvuje tento týden testy v profesionálních klubech LOU a US Oyonnax Rugby.

Tato akce není jen o testech hráčů, ale také o jednáních s trenéry a funkcionáři klubů o spolupráci v dalších oblastech, kterými jsou například pomoc při vzdělávání a organizace stáží trenérů, přátelské zápasy s našimi reprezentačními týmy a další nejen sportovní oblasti. "Jde nám o dlouhodobé partnerství nejen s kluby, ale také s lyonským regionem. Na tomto projektu pracujeme s Thomaszem Putrou už více než rok a doufáme, že to bude dobrý začátek pro užší spolupráci. Tato návštěva Francie bude dobrou zkušeností i pro nás trenéry", uvedl sportovní ředitel Antonín Brabec, který bude při jednáních zastupovat ČSRU. Přítomen bude také kondiční trenér mládežnických reprezentací Jan Kobián.

Na tomto projektu spolupracuje také reprezentant a dlouholetý hráč USO Lukáš Rapant. "Pro kluky to bude výborná, ale velmi náročná zkušenost. Šanci určitě mají, je to jenom na nich. Nesmí, ale zapomenout na to, že ragby není vše a je potřeba být dobrý i ve škole a vybrat vhodné studium", řekl nejlepší český ragbista roku 2015.

Hráči:

  • Hubert Dřímal - RC Sparta Praha, člen širšího kádru seniorské reprezentace a reprezentant do 20 let,
  • Matyáš Hopp - RC Praga Praha, reprezentant do 18 let,
  • Roman Sklenský - RC Dragon Brno, reprezentant do 18 let,
  • Martin Cimprich - RC Mountfield Říčany, reprezentant do 18 let,
  • Kryštof Kobián - RC Mountfield Říčany, reprezentace do 18 let,

Program:

Úterý 8.6 - Lyon - testování v LOU (TOP 14)
Středa 9.6 a čtvrtek 10.6 - Oyonnax - USO (PROD2)

K výpravě, která jede dodávkou dnes večer z Prahy, se v úterý v poledne v Lyonu na letišti připojí Hubert Dřímal a Petr Okleštěk, který bude zastupovat v případných jednáních RC Sparta Prahu.

Sportovní ředitelé Pavel Syrový (RC Praga Praha), Milan Buriánek (RC Dragon Brno) a Martin Javůrek (RC Mountfield Říčany) s testování hráčů do 18 let souhlasili. V případě, že hráči uspějí přijdou na řadu jednání s kluby.

Všichni hráči dostali doporučení svých reprezentačních trenérů.

  • Thomasz Putra - senioři
  • Martin Javůrek - U20
  • Karel Šampalík - U18

(AB)