03.06.2016 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Finále Extraligy Vyškov vyzve Tatru


Skalní fanoušci už o ní možná věděli, ostatní vyškovští příznivci hry se šišatým míčem v ni doufali. Řeč je o aktuální síle ragbistů RC Jimi. Ta totiž vynesla mužstvo až do finále extraligy proti Tatře Smíchov. Bitvu o republikový primát bude v sobotu hostit areál Jana Navrátila.

Půjde o další milník klubové historie, a tak trochu o „reparát" za loňskou finálovou porážku. „Moc nás těší, že jsme se s mladým mančaftem podruhé za sebou dostali do finále, je to super. A navíc to bude na domácí půdě," prohlásil jeden z dua trenérů Vyškova Martin Hudák.

Dá se očekávat vyrovnaná bitva, jejíž průběh lze jen těžko předem odhadnout. Už proto, že dosavadní dva vzájemné zápasy těchto soupeřů měly vždy rozdílného vítěze. „Doma jsme je porazili, ale u nich jsme zase o pár bodů prohráli. Dlouhodobě máme s Tatrou lepší bilanci my, ale rozhodovat se bude na hřišti. Mají velice kvalitní obranu, umí se prosadit v soubojích jeden na jednoho, dokáží dobře napadat. Určitě bude záležet na defenzivě, důrazu na balónu a hlavně na tom, kdo udělá méně chyb," vyjmenoval Hudák.

Jak je vidět, nějaké podcenění protivníka podle jeho slov nepřichází v úvahu. Ovšem to každopádně platí i obráceně. Také Tatra neskrývá před poslední zápasovou štací respekt vůči svému sobotnímu hostiteli.

Lodivod Smíchova oceňuje zejména to, jakým způsobem Vyškované vyřídili Říčany. „Porazili je zcela jasně, jsou ohromně silní. Abychom uspěli, potřebujeme odevzdat soustředěný výkon, umíme s nimi hrát vyrovnaně. Uvidíme, kdo bude lépe připraven," pověděl Filip Vacek.

Mimochodem taktická příprava, ta je samozřejmě vzhledem k tomu, že se nehraje série, ale jediné střetnutí o vše, hodně důležitá. Hosté ji příliš neprozradili. „Z logických důvodů nebudu zabíhat do podrobností, ale Vyškov jsou mladí kluci, sportovci, hra tomu odpovídá, mají taktický plán, který se budeme snažit eliminovat. Dá se s nimi hrát, my už to dokázali," dodal.

více na: vyskovsky.denik.cz


živý přenos : http://www.dvscreensport.cz



(swa)