14.04.2016 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Ženská reprezentace 7s v březnu


Maďarsko, 12.3 2016 - Nedůležitější akcí českého sedmičkového výběru žen byla v průběhu března účast na turnaji v Maďarsku. Šestnáct zúčastněných hráček bylo rozděleno do dvou rovnocenných týmů (ČR bílý a červený tým) ve snaze vyzkoušet a prověřit různé herní možnosti a varianty. Domácí Maďarky rovněž postavily dva týmy, přičemž se hrálo tříkolově každý s každým.

hun_2.jpg

Maďarský A tým nakonec celý turnaj ovládl, zatímco na našich týmech byla patrná nerozehranost a nesehranost. V průběhu turnaje se zápas od zápasu oba naše týmy zvedaly výkonnostně, ve vyrovnaných zápasech s maďarským A týmem se však nemohly opřít o účelný pohyb bez míče, účinnost v duelech 1x1 a dostatečné navázání soupeřovy obrany.

hun_3.jpg

Největším tématem pro následující práci u ženské sedmičkové reprezentace se tak v této fázi přípravy stává provedení herního plánu na hřišti a efektivní organizace hry. Ve snaze dostat hráčky co nejrychleji do dostatečné herní praxe proběhlo během března hned několik regionálních kempů v Čechách (Dan Beneš) a na Moravě (Petr Pořízek), kdy například ve dnech 16. a 23. března měly hráčky širšího výběru reprezentace možnost trénovat společně s hráčkami RC Tatra Smíchov na jejich hřišti. Za tuto vstřícnost děkujeme a považujeme to za jednu z důležitých cest, jak dát těmto tréninkům pro reprezentační hráčky potřebný zápasový impuls a náboj.

Příští celostátní akcí národního týmu bude soustředění a mezinárodní turnaj v Brně ve dnech 22.4.-24.4.

Realizační tým: Dan Beneš (hlavní trenér), Petr Pořízek (asistent trenéra), Hana Schlangerova (manažerka), Michal Šaroch (fyzio)

(AB)

hun_4.jpg