31.03.2016 – REPREZENTACE ŽEN XV

Reprezentace žen porazila v přípravě Brown University Bears


Do Prahy přijel americký tým Brown University, aby zde sehrál dvojutkání s českými ragbistkami. Jeho hlavní trenérkou je Kathleen Floresová, legenda světového ženského ragby.

Kathleen Floresová byla kapitánkou první americké ženské reprezentace a vedla ji v jejím prvním utkání proti Kanadě v roce 1987. Američanky v té době patřily k absolutní světové špičce, takže není divu, že Kathleen byla jako kapitánka i první ženou, která zdvihla nad hlavu pohár mistryň světa.

Ten Američanky získaly v roce 1991, když ve finále porazily Anglii. Po konci hráčské kariéry se Kathleen věnovala trénování a dlouhá léta vedla americkou ženskou reprezentaci. V roce 2014 získala titul nejlepšího trenéra/trenérky ragby v USA.

Mezi další ocenění patří titul Osobnost světového ragby, kterou byla vyhlášena nejvyšší světovou ragbyovou radou IRB (nyní World Rugby) v roce 2003 či uvedení do americké ragbyové Síně slávy v tomto roce.

Kathleen Floresová v současnosti trénuje tým elitní americké univerzity Brown University, se kterým přijíždí do Prahy.
Ve středu 30. 3. odehrály ženy Česká republiky s týmem Brown University na hřišti nově vzniklého Centra sportu ČSRU na plochodrážním stadionu Markéta.


Česká republika - Brown University Bears 17 : 12 ( 12:0 )

Česká republika
Pětky: Pavlína Čuprová, Martina Hlaváčová (trestná pětka), Kateřina Pokorná
Kop po pětce: Šárka Šimánková

Body za Brown University Bears:
Pětky: Uzoamaka Okoro 2
Kop po pětce: Sofia Rudin

70 diváků, hlavní rozhodčí Aneta Bejm (Polsko)



Ve čtvrtek 31. 3. v 16,00 se na hřišti Tatry Smíchov utká Výběr ČR s druhým týmem Američanek, Brown University A.


zdroj: zenskeragby.cz


(swa)