08.03.2016 – REPREZENTACE MUŽI XV

Příprava národního týmu- utkání Čechy vs Morava

Příprava národního týmu

V rámci přípravy národního týmu na závěrečná utkání turnaje Mistrovství Evropy se o předešlém víkendu odehrálo v Brně přátelské utkání mezi výběrem Čech a Moravy. Podle názoru hlavního trenéra reprezentace Tomasze Putry, je nutností vytvoření mezistupně mezi domácí soutěží a výběrem reprezentace a to z důvodu rozvoje vrcholových hráčů. Hlavní trenér rovněž zdůraznil důležitost pravidelného setkávání všech trenérů Extraligy a první ligy domácí soutěže tak, aby bylo možno společně dlouhodobě pracovat na koncepci rozvoje hráčů a systému hry.

meeting.jpg

Hráči Moravského výběru absolvovali během víkendu 3 tréninkové jednotky (1 v pátek večer a dvě v sobotu) zaměřené na duel 1x1, fixaci obrany a herní plán reprezentace ČR po standardních situacích. Výběr Čech se stejným tématům věnoval během svých dvou tréninků v sobotu.

Nedělním zápas hraný na umělé trávě v Brně-Medlánkách byl rozdělen na 3 třetiny po 25 minutách a po vyrovnaném průběhu hry se výsledek přiklonil na stranu výběru Čech při průběhu třetin 10:5, 5:0 a 5:0. Jedním z cílů utkání bylo vyzkoušet různé herní varianty a dát každému z hráčů herní prostor alespoň na jednu třetinu hry. Díky tomu se zápas stal cenným materiálem pro reprezentační trenéry, co se týče stavu hráčů a celkové herní úrovně po zimní pauze.

Soustředění se celkem zúčastnilo 58 hráčů nominovaných klubovými trenéry, 36 z Moravy a 22 z Čech a i z těchto jmen pak vzejde nominace na mezistátní utkání proti reprezentaci Izraele (utkání 2. dubna 2016 v Tel Avivu, živě na RugbyEurope.tv) a pro domácí utkání v Havířově proti výběru Chorvatska (9. dubna od 14:00).

mlýn.jpg

Poděkování patří všem klubovým trenérům za pomoc při komunikaci s hráči a organizaci této rozsáhlé akce a hráčům za perfektní přístup k celému soustředění. Protože přesně díky těmto skutečnostem se potvrdil obrovský potenciál, který v sobě tento druh akce skrývá směrem ke zvýšení prestiže přípravných soustředění reprezentace.

(PM,DB)

Bez názvu.png