01.12.2015 – SPORTOVNÍ ÚSEK INFORMUJE

Rozvojový regionální trénink mládeže v rámci Ragbyové akademie ČSRU

V sobotu 28.11.2015 na závěr první série zimních halových turnajů dětí a mládeže kategorií U8 - U14 ve Zbuzanech, kterých se během jednoho dne zúčastnilo rekordních 86 týmů, uspořádali trenéři reprezentací U18 a U16 Karel Šampalík a Tomáš Kohout pro hráče těchto kategorií společný trénink.

Tréninku se zúčastnilo 43 hráčů z českých klubů, ale také hráči z nově vzniklého klubu v Novém Městě na Moravě. Trénink byl rozdělený do 3 bloků.

Cílem ragbyového bloku bylo hráčům ukázat základní varianty řešení situace po skládce pro udržení kontinuity a dynamiky hry, které jsou v souladu s herními principy reprezentací U16, U18 a české seniorské reprezentace.

Ve druhém bloku si měli hráči možnost vyzkoušet trénink zaměřený na rozvoj rychlosti a dynamické síly pod vedením kondičního trenéra reprezentací ČSRU, několika násobného olympionika, Jana Kobiána.

Další velmi důležitou oblast pro všestranný rozvoj hráčů představil ve třetím bloku specialista, několika násobný olympionik v řecko-římském zápase, Pavel Frinta. Kluci si vyzkoušeli základní, ale i speciální cvičení, které jim pomohou zlepšit pohybovou koordinaci, statické a dynamické posturální cviky, které hráče připravují na kontakt ve hře, aby byl pro ně kontakt bezpečnější a dokázali jej lépe zvládat a být v jeho řešení úspěšnější.

Honza a Pavel od letošní sezóny působí u mládežnických reprezentací U14, U16 a U18 a připravují pro hráče specializované tréninky atletické, koordinační a silové přípravy.

V rozvojových trénincích ve Zbuzanech pro hráče kategorií U14, U16 a U18 budou trenéři pokračovat. Na vedení tréninků se budou také podílet sportovní ředitel ČSRU Antonín Brabec, trenér reprezentace U14 Jan Selix a další.

Tyto tréninky navazují na reprezentační srazy mládežnických kategorií.

Letní akce Ragbyové akademie ČSRU naleznete zde.

Ts