30.10.2015 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Podzimní příprava ženských nadějí


Pozměněný realizační tým našich mladých reprezentantek uspořádal na podzim již třetí kemp pro kategorii dívek U18. Na pozici hlavního trenéra vystřídala odstoupivšího Josefa Bláhu, dlouholetá úspěšná hráčka a reprezentantka Hana Schlangerová. Na pozici asistenta zůstal trenér RC Tatry Smíchov Standa Král a manažerkou zůstává velmi schopná organizátorka Květa Kottková.

Snahou našeho realizačního týmu, je kromě přípravy a složení kvalitního kádru této kategorie pro mezinárodní zápasy i adaptace mladších hráček na ženské sedmičkové ragby. Jedná se o hráčky, které díky svému věku ještě nemohou zasáhnout do ženských soutěží pořádaných ČSRU a také ty, které nemají možnost nebo již nechtějí nastupovat ve společných kategoriích s chlapci. Na akcích se tedy objevují ragbistky ve věkovém rozmezí 13-17 let.

1. Regionální kemp U18 10.10.2015 - Čechy/RC Tatra Smíchov, Morava/RC Vyškov

Vyškovskou část měla na starosti Hanka o pražskou se postaral Standa. Obou akcí se zúčastnilo v součtu 19 mladých ragbistek a náplní byla především kroková technika, atletická připravenost hráček a pohybové dovednosti a bezpečné provedení kontaktních situací.

Hráčkám byla nabídnuta jednoduchá cvičení, kterými mohou svou techniku v obou směrech zlepšovat samostatně, případně prací ve dvojici. Správné návyky, jejich pravidelné upevňování v tréninku a z nich plynoucí sebedůvěra hráčky v oblast skládky a kontaktu je klíčová pro zdraví hráček. V této oblasti dochází v ragby nejčastěji ke zranění a často jí v klubech není věnována dostatečná pozornost.

2. Celostátní kemp U18 17.-18.10.2015 Brno

Tohoto kempu se účastnilo 11 hráček a dalších 5 hrálo na turnaji pořádaném RC Bystrc. Hráčkám se věnovali oba trenéři. Náplní třech tréninkových jednotek byla obrana a práce v rucku.

Akcí se zúčastnilo již 25 hráček z 10 českých a moravských klubů. Vrcholem této kategorie bude pravděpodobně, stejně jako letos, turnaj Olympijských nadějí, který bude v létě 2016 hostit Česká republika. Dlouhodobě usilujeme o pozvání na turnaje ME této kategorie.

Realizační tým do konce roku 2015 plánuje následující akce:

7.11. Regionální kemp Čechy(Praha)/ Morava (Brno)

14.11. Regionální kemp Morava

15.11. Regionální kemp Čechy

20.-22.11. Celostátní soustředění


(HaS)