26.10.2014 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Společenství SpaTra porazilo tým VyDra


V sobotu 25. října 2014 odstartovala nejvyšší domácí soutěž žen v patnáctkovém ragby.

V prvním zápase „Soutěže žen XV", jak se klání nazývá, vyhrálo na hřišti Sparty Praha společenství SpaTra nad společenstvím VyDra 22:12, po poločase 7:5.

Tým SpaTra je společenstvím hráče ze Sparty Praha, Tatry Smíchov, Prague's Cats a Slavie Praha. Družstvo VyDra tvoří hráčky JIMI Vyškov, Dragonu Brno, RC Plzeň, RC Zlín a 1. RC Slovan Bratislava. V soutěži startuje ještě celek Petroučany s hráčkami z Petrovic, Přelouče a Říčan.

V barvách SpaTra se pětkami posadily Lucie Johová, Ester Charvátová, Hana Holíková a Renata Kábrtová, kop po pětce za dva body proměnila Šárka Šimánková. Za tým VyDra položila pětku a kop po ní proměnila Pavlína Čuprová, druhou pětku přidala Šárka Holubová.

V podzimní části soutěže se odehrají ještě dva zápasy. V sobotu 1. listopadu od 14 hodin se v Petrovicích utkají Petroučany a SpaTra, o týden později 8. listopadu od 15.15 hodin změří síly na hřišti Dragonu v Brně týmy VyDra a Petroučany.

V Česku se zatím nehraje dlouhodobá ženská liga v klasickém patnáctkovém ragby. „Soutěž žen XV" se hrála poprvé sezoně 2012-2013, titul z posledního ročníku obhajuje tým VyDra. V jarní části budou následovat další tři utkání.

Text: Vít Chalupa, Foto: Michal Bednář

Fotografie z prvního utkání nového ročníku „Soutěže žen XV" v klasickém patnáctkovém ragby mezi týmy SpaTra a VyDra, které se hrálo v Praze v sobotu 25. října 2014.