06.10.2015 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Sedmičková reprezentace žen zahájila přípravu pod novým vedením


Širší výběr ženské reprezentace 7s se poprvé sešel ke společné přípravě na novou sezonu. Soustředění se konalo 27.-28.9. ve sportovním areálu na pražské Markétě. Hráčkám se zde představil nový realizační tým vedený hlavním trenérem Danem Benešem, kterému asistuje Petr Pořízek. Ten je zároveň manažerem týmu.

Tréninkový kemp byl obecně zaměřen na základní individuální techniku a její využití ve hře. Práce na kontaktních situacích (ruck, offoad) byla postavena na spolupráci s reprezentací 15´s tak, aby hráčky pochopily základní principy obou forem ragby a přínos ve vztahu 7´s a 15´s, ale byly si rovněž vědomy rozdílů v pohybu po hřišti (např. obrana) a rozhodování se hráček. Během soustředění byl představen směr a plán přípravy na tuto sezónu, postavený především na progresivním přístupu hráček a na spolupráci mezi trenéry. Je možné se s ním seznámit v přiložené prezentaci.

Další akcí reprezentačního výběru budou v říjnu regionální soustředění v Praze resp. Olomouci.

Soustředění se zúčastnily hráčky: Exnerová, Hladilová, Šimánková, Šmejdová, Urbanová (všechny RC Sparta Praha), Müllerová, Radochová, Svobodová (všechny RK Petrovice), Čuprová, Hudečková (obě JIMI RC Vyškov), Holubová, Zahrádková (obě RC Mountfield Říčany), Malinovská, Nováková (obě RC Plzeň), Rousová, Zítková (obě RC Dragon Brno), Koubová (RC Tatra Smíchov).

Vize nového realizačního týmu.