22.08.2015 – REPREZENTACE U20

Příprava národního týmu U20 na ME

Reprezentace ČR U20 zahájila svou finální přípravu na Mistrovství Evropy ve čtvrtek 20.8.2015 v Brně. Hráče čeká 5 plnohodnotných tréninkových jednotek před zahájením šampionátu, kdy se střetnou ve svém 1. utkání v neděli 23. 8. 2015 na hřišti RC Dragon Brno v 17:00 s Lotyšskem.

DSC01204.JPG


Tato příprava je vyvrcholením akcí ČR U20, které probíhaly v průběhu celého léta a které měly za cíl i přes letošní velice pozdní schválení,co se týče vůbec konání ME U20, vytvořit co nejkvalitněji fungující tým, jenž by pro naše nadějné hráče byl tolik důležitou příležitostí a přestupní stanicí mezi juniorskými reprezentacemi a A týmem ČR.


V takto krátkém časovém úseku jde o velkou výzvu, navíc už první soustředění 3.-5.7. na RZetu v Petrovicích ukázalo na všechna úskalí tohoto úkolu, neboť se jej stihl zúčastnit jen minimální počet hráčů.


Naštěstí jsme se v této situaci mohli opřít o dobře pracující jádro týmu, které si od ME U18 v Grenoblu 2013 prošlo opravdu těžkými a kvalitními zápasy na ME U19 v Lisabonu a jehož členové už sbírají první starty za seniorský národní tým (např. v zápase proti New Zealand Ambassador XV jich nastoupilo hned 7).

DSC01208.JPG


Dalším cenným opěrným bodem v konstrukci tohoto týmu byly znovu oprášené regionální tréninky, které probíhaly v průběhu července a sprna ve Vyškově pro hráče z Jižní Moravy, v Ostravě pro Severní a v Praze (na Tatře a Spartě) pro hráče z Čech. Účel těchto akcí byl nejen sportovní ( hráči si prošli fyzickými testy, cvičeními na indv. techniku, ale i základními rolemi našeho herního plánu) ale i organizační, neboť nám obrovsky pomohlo některé hráče vůbec poznat a co nejlépe naplánovat další setkání.


Proto jsme se z původního počtu 85 oslovených hráčů z nejširšího výběru, měli k dispozici již 36 hráčů připravených pro soustředění v Brně 7.-9.8.2015 na hřišti RC Dragonu Brno, kteří během něj absolvovali test match s tímto týmem a poté závěrečný zápas, kdy vytvořili dva týmy proti sobě.

2015 CZE U20_2.jpg


Na základě této práce a dalšího kola regionálních tréninků pak vznikl tým 26ti nominovaných hráčů pro současnou přípravu spojenou již se samotným ME. Hlavním tématem celé přípravy je upevnění herního plánu A týmu ČR v hráčích, tak aby se přes všechny okolnosti tato evropa pro kluky nestala jen krátkodobou epizodou, ale měla zásadní vliv na jejich dlouhodobý vývoj jako budoucích hráčů A týmu ČR.


Chtěli bychom tímto moc poděkovat všem zmiňovaným klubům, jež nám vyšly vstříc v naší přípravě, stejně jako klubovým trenérům za cennou a klíčovou pomoc při výběru hráčů.

Oficiální nominace týmu ČR U20

Za RT U20 Daniel Beneš