16.08.2015 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Přestupová bomba. Praga získala Vokrouhlíka


Dílo je dokonáno. Nejlepší český ragbyový klub posledních dvou let RC Praga Praha posiluje. Svoji snahu o mistrovský hattrick dokládá rázně příchodem opravdové hvězdy. Soupeři, třeste se, k Rokytce míří český reprezentant a dlouholetý člen Sparty Pavel Vokrouhlík.

Představení protřelé útokové spojky začal prezident Pragy Zdeněk Žák od vjemů: „Pocity mám jen ty nejlepší. Pavla známe z hřiště i mimo něj, dobře víme, že jde o charakterově výborného kluka. A jeho sportovní kvality? O těch snad ani nemusíme diskutovat. Obrovská posila," mnul si ruce první muž oddílu, který v českém ragby boří 'přestupové mýty', loni získal ze Slavie Zbyňka Šroubka a nyní z tábora největších edenských rivalů ještě daleko větší rybu.

„Je pravda, že se v českém ragby příliš nepřestupuje. Také my podporujeme zažitý klubismus. Proto aktivně nelanaříme hráče cizích týmů. Pokud je ale oficiálně deklarovaný zájem ragbisty, který by pro nás mohl znamenat posilu, byli bychom sami proti sobě, kdybychom se podobné možnosti bránili," vysvětlil Žák postoj vedení historicky nejúspěšnějšího ragbyového oddílu České republiky. Poté poděkoval Spartě za vstřícné jednání, které vedlo k ročnímu hostování Pavla Vokrouhlíka na stadionu u Rokytky.

„Pozitivní myšlení se dalo najít na třech stranách, ve Spartě, u Pavla i u nás. Hostování se tedy dohodlo v klidu a snad ke spokojenosti všech," podotkl prezident, který si od posily mnohé slibuje, svůj celek ale přesto nepovažuje za neporazitelný."


Více: prazsky.denik.cz