10.07.2015 – REPREZENTACE ŽEN 7S

České ženské naděje 7´s U18 absolvovaly soustředění v Říčanech a vyráží do Maďarska


Sedmičková reprezentace dívek do osmnácti let absolvovala třídenní soustředění v Říčanech a dnes odjíždí na mezinárodní turnaj OLYMPIC HOPES v maďarském Esztergomu. Na tomto turnaji sev sobotu 11.7.2015 utká dvakrát s Německem a dvakrát s domácím Maďarskem.

„ S průběhem soustředění jsem maximálně spokojen. I když bylo organizováno v časové tísni na poslední chvíli, řada děvčat zrušila účast na táborech nebo dovolených, takže jsme se nakonec sešli všichni. Takovouto chuť reprezentovat velice oceňuji, celému realizačnímu týmu dodává energii do další práce a je velkým příslibem do budoucna.

Soustředění začalo analýzou videa posledních zápasů proti Polsku, kde jsme se soustředili na rozbor výkopů a příjmů, systému obrany a způsoby útočení. Tyto 3 témata byly i náplní tréninkových jednotek.

V případě příjmů a výkopů jsme museli začít samotným postavením hráček, směru výkopu a okamžité rozehrávce po příjmu. V obraně jsme se rozhodli pro systém 6+1 a zavedli roli „strážce" při bránění rucků. Při útočení jsme kladli důraz na vymýšlení hry před obranou a produktivity ve hře v přečíslení.

Děvčata přistoupila k celému soustředění velice zodpovědně ve všech směrech, za což jim patří velký dík. Toto soustředění bylo nejdelší v prozatímním fungování reprezentace U18, absolvovali jsme pohromadě nejvíce tréninkových jednotek, na které tak můžeme navázat v podzimní části.

Jestli to bude stačit na reprezentaci NĚMECKA U18 A MAĎARSKA U18 se dozvíme již zítra, jelikož kvalita obou soupeřů je pro nás velkou neznámou. "

Pepa Bláha

trenér reprezentace WOMEN 7´s U18