02.11.2014 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ani „pětkový“ hattrick Samkové nepomohl společenství SpaTra k výhře nad Petroučany


Ve druhém utkání nejvyšší domácí soutěže žen v patnáctkovém ragby zvítězilo společenství Petroučan nad společenstvím SpaTra 20:15. Za týden se hraje poslední zápas podzimní části, v němž Petroučany pojedou do Vyškova, kde se utkají ses společenstvím VyDra, které před týdnem prohrálo na hřišti celku SpaTra 12:22.

Společenství Petroučany se skládá z hráček z klubů RK Petrovice, RC Přelouč, RC Mountfield Říčany. Družstvo VyDra tvoří hráčky JIMI Vyškov, Dragonu Brno, RC Plzeň, RC Zlín a 1. RC Slovan Bratislava.

Hvězdou utkání se stala Věra Samková hrající za tým SpaTra, ale ani její tří pětky nepomohly k vítězství. Na ty dokázaly totiž zareagovat Kateřina Zárubová (RC Přelouč), Radana Sládková (RK Petrovice), Lucie Svobodová (RK Petrovice), Anna Rousová (RC Mountfield Říčany), které tak rozhodly o výhře „domácích".

V Česku se zatím nehraje dlouhodobá ženská liga v klasickém patnáctkovém ragby. „Soutěž žen XV" se hrála poprvé sezoně 2012-2013, titul z posledního ročníku obhajuje tým VyDra. V jarní části budou následovat další tři utkání.

Petroučany – SpaTra 20:15 (10:10)

Body Petroučan - položené pětky: Kateřina Zárubová (RC Přelouč), Radana Sládková (RK Petrovice), Lucie Svobodová (RK Petrovice), Anna Rousová (RC Mountfield Říčany).

Body za SpaTru - položené pětky: Věra Samková 3 (RC Sparta Praha).

Třetí zleva Věra Samková, která za SpaTru položila hattrick.

Foto: Michal Bednář