03.07.2015 – REPREZENTACE 7S

Příprava reprezentací 7s míři do Centra Sportu MV

Od příští sezony by mohlo dojit v přípravách reprezentačních celků ke kvalitativnímu posunu ve využívání vybavenosti sportovišť a v zajišťování akcí realizačními týmy z jednoho místa příprav. ČSRU po dohodě s ČOV začala 1.7.2015 vyjednávat podmínky využívání sportovišť rezortu Ministerstva vnitra (MV). Ragby se díky zařazení do olympijských her otevírá možnost těchto areálů využívat. Podmínkou je dojít ke shodě mezi ČSRU, Centrem sportu MV a ČOV ve věcech zejména organizačních podmínek příprav a časového souladu s jinými sportovními odvětvími již zařazených v Centru sportu MV. Hlavní podmínkou je, že musí jít pouze o reprezentační celky v olympijském sportu. V případě ragby by však mohlo dojít k dohodě ve využívání sportovišť i pro všechny reprezentace. Na jednom místě, kde trénují reprezentace i řady jiných sportů, by tak mohlo mít své zázemí také české ragby.

Centrum sportu MV disponuje zejména komplexem "Markéta" v Praze 6 a sportovním areálem ve Stromovce. Hlavně komplex "Markéta" nabízí zlepšení příprav ve více směrech. Vybavenost sportovního zázemí, prostory pro uskladnění tréninkových pomůcek a materiálů, možnost využití ubytovacích kapacit kolejí Na Větrníku hned vedle stadiónu a v neposlední řadě i dobré spojení v místě a blízká vzdálenost Unie na Strahově.

Do zařízeních Centra sportu MV mají umožněn vstup jen reprezentace zaštítěné národními sportovními svazy. Přesto ČSRU vyjednalo možnosti využívání fotbalového hřiště plochodrážního stadionu „Markéta" pro nově vzniklý klub RA Olymp Praha. Ten jako soukromý subjekt by bez podpory ČSRU tuto možnost neměl, od září tam však již může začít trénovat a ragby v té době bude mít (snad určitě) dojednané působiště příprav všech reprezentačních celků (senioři, ženy, mládež) na skvěle vybavených sportovištích na jednom místě.

MARKETA.jpg