27.05.2015 – REPREZENTACE MUŽI XV

V České republice se představí New Zealand Ambassador's XV


Vážení příznivci ragby, dovolte mi, abych Vás pozval na mezinárodní přátelské utkání v ragby Česká Republika – New Zealand Ambassador´s XV, které se uskuteční dne 13. 6. 2015 od 14:00 na hřišti RC Tatra Smíchov ve Smrčinské ulici, Praze 5.

New Zealand Ambassador´s XV to je výběr novozélandských hráčů, kteří hrají ragby v evropských klubech. V jeho dresu, klasickém černém dresu All Blacks s kapradinou, se představila již celá řada světových hráčů ragby. Ambasadoři tak zcela určitě budou jedním z nejlepších týmů, který se kdy v České republice představil.

Proti „Ambasadorům" hraje pravidelně v rámci své přípravy třeba reprezentace Německa a nyní tedy bude mít tu čest naše reprezentace pod vedením polského trenéra Tomasze Putry. I v českém dresu se utkání zúčastní řada hráčů, kteří ragby hrají profesionálně v kvalitních klubech zejména ve Francii a Anglii.

Můžeme se tedy těšit na krásný ragbyový zážitek, v jehož úvodu uvidíme legendární Haku v provedení New Zealand Ambassador´s XV. Termín utkání nebyl zvolen náhodou. Ve stejné době probíhá v Plzni v rámci projektu „Plzeň evropské město kultury 2015" výstava maorských portrétů malíře českého původu, Gottfrieda Lindauera.

Patronaci nad utkáním převzalo Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, které se zároveň podílí na organizaci společenské části akce.


Roman Rygl,
prezident RC Tatra Smíchov