31.03.2015 – REPREZENTACE ŽEN XV

Český národní tým žen 7s se připravoval v Brandýse společně s Polkami a Litevkami


Ve sportovním centru v Brandýse nad Labem se o víkendu uskutečnilo soustředění našich reprezentantek společně s Polkami a Litevkami. S myšlenkou společné přípravy za co nejnižší náklady jsme oslovili naše sousedy z Polska a díky vstřícnosti trenéra Polek se podařilo domluvit ještě i účast Litevek.

Czech Republic 2.jpg

V rámci soustředění absolvovala naše děvčata 4 náročné tréninky (2 v pátek a 2 v sobotu) zaměřené nejprve na obrannou činnost a posléze na útočné fáze a v sobotu v podvečer se pak všechny týmy utkaly v desetiminutových zápasech každý s každým na atletickém stadionu v Brandýse. V neděli ráno se pak družstva přesunula na turnaj na hřiště RC Tatra Smíchov, kde je doplnily ještě výběry Tatry, Říčan a reprezentace ČR do 18 let.

Během turnaje se naše reprezentantky utkaly nejprve s Polskem, které porazily po jednostranném průběhu 19-0. V dalším utkání pak Češky přejely Litevky 45-0 . Ve finále se už bohužel našim hráčkám tolik nedařilo a prohrály 12-26, když jim porážku oplatily Polky. Turnaj však plně splnil účel vyzkoušet si natrénované herní varianty v zahraniční konkurenci.

Soupiska ČR: Bendová (Petrovice), Hladilová, Samková, Šimánková (všechny Sparta), Hlaváčová (Sparta/Tatra), Koubová (Tatra), Malinovská, Nováková (obě Plzeň), Rousová, Zítková (obě Brno), Světlíková (Slavia), Vrbacká, Čuprová (obě Vyškov). Pro nemoc se omluvila Svobodová (Petrovice).

RT: Ouředník (hlavní trenér), Beneš (trenér), Pokorná (fyzioterapeutka), Chaloupka (vedoucí týmu).

Všem děvčatům a zejména novickám v národním dresu děkuji za přístup a kvalitní reprezentaci našeho ragby.

Za RT,

Pavel Chaloupka