23.04.2023 – O RAGBY V MÉDIÍCH

Mladí čeští kluci potřebují hrát v zahraničí

Foto: Martin Flousek


Jak těžké je se dostat se mezi profesionály ve francouzské lize? Hrožně těžké. Přečtěte si obsáhlé povídání s ragbistou a trenérem Romanem Šusterem, který vydal server iDNES.cz.

„České ragby jde pomalinku nahoru, ale pořád to není tam, kde bychom potřebovali. Máme týmy mladých do osmnácti a dvaceti let, které jsou schopné hrát v evropské špičce, ale teď se tam potřebujeme udržet,“ říká například Roman Šuster.

A mimo jiné dodává: „Potřebujeme spoustu lidí, hráčů, funkcionářů, trenérů a širokou základnu, ze které půjde vybudovat kvalitní tým mládežnických kategorií, který udržíme na mistrovství Evropy. Potřebujeme zázemí a pořádné sportoviště. Absolutně chybí sportoviště, kam bychom mohli vzít děcka, která mají zájem o ragby. Vím o klubech v Praze, kde už děti nenabírají, protože je nemají kam dát. Zájem by přitom byl. Potřebujeme investovat do platů, do školení trenérů a spousty dalších věcí. Abychom získali prostředky k rozvoji českého ragby, spustili jsme kampaň „Nenech složit s ragby“ na Hithit.cz, kde žádáme veřejnost o pomoc.“


CELÝ ROZHOVOR O RAGY, BOLESTI I MENTÁLNÍ SÍLE SI PŘEČTĚTE ZDE

pb