21.04.2023 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Češky podlehly ve čtvrtfinále Belgii

Česká kapitánka Petra Vacková v zápase s Mexikem. Foto: World Rugby


Až do čtvrtfinále se dostaly české ragbistky v olympijských sedmičkácch na kvalifikaci pro Světovou sérii v Jihoafrické republice. Tam už ale nestačily na Belgičanky, tradičního rivala Češek a zároveň tým , který je od ledna poloprofesionální.

České ženy ve čtvrtek nejprve překvapivě remizovaly s domácí ragbyovou velmocí Jihoafrickou republikou a poté dokonce porazily Madagaskar. V pátek český tým podlehl Mexiku 5:7. Výsledky si ale zajistil postup do čtvrtfinále a to z druhého místa. Ve čtvrtfinále al tým už nestačil na Belgičanky a v sobotu tak bude hrát o umístění opět s Madagaskarem.

Online streamy utkání by měly běžet na na jednom ze dvou odkliků v tomto linku (buď Fiel A nebo Field B). Nicméně organizátoři turnaje mají s přenosem velké problémy.

V jihoafrickém městě Stellenbosch se hraje dva víkendy, 1. a 2. turnaj. Do Světové série postoupí nejúspěšnější tým v součtu obou turnajů. Více o českém týmu i o turnajích zde

Česká reprezentace v základní skupině 1. turnaje:

Čtvrtek 20.4.: Jižní Afrika vs. Česko 7:7

České ragbistky senzačně remizovaly s domácími ragbistkami. Jihoafričanky v dramatickém závěru takřka položily pětku, nicméně nezadařilo se. Svěřenkyně trenéra Víta Chalupy tak mají skvěle našlápnuto do dalších bojů.

Čtvrtek 20.4.: Madagaskar vs. Česko 7:12

České ragbistky ve druhém vystoupení porazily Madagaskar 12:7! Tuzemské hráčky tak mají skvěle nakročeno k postupu do playoff, neboť do osmičllenného finále postupují vždy dva první celky ze základních skupin, které jsou tři, a dva nejlepší týmy za třetích míst. 1. i 2. turnaj hraje 12 celků. V prvním zápase položily Češky jednu pětku, ve druhém dvě. Všechny tři položení zařídila Anežka Sládková.

Pátek 21.4. Mexiko vs. Česko 5:7

Pátek 21.4. Čtvrtfinále: Česko vs. Belgie 17:26

Příští zápas českého týmu (o umístění): sobota 22. dubna 9:22 proti Madagaskaru


Pořadí základní skupiny českého týmu

1.turnajZakladniSkupinaTabulka_815.jpg


SLEDOVAT ZÁPASY ČESKÉ REPREZENTACE MŮŽETE V APLIKACI WORLD SERIES ZDE

NEBO NA KANÁLU YOUTUBE ZDE (2. DEN)


VÝSLEDKY ZÁPASŮ A TABULKY SKUPIN ZDE


*Kvalita přenosů z JAR není valná, pořadatelé stále bojují s výpadky wifi i elektřiny. Zápasy jsou při přenosech bez výsledkové grafiky i bez komentáře. Pořadatelé dosud také nezveřejnili výsledky ostatních zápasů ani nedoplnili výsledky do tabulek jednotlivých skupin. Stejně tak zatím nejsou k dispozici fotografie ze zápasů českého týmu.

TreninkpREDzAPASY_815.jpg

Středeční trénink českého týmu. Zdroj: World Rugby


pb