14.04.2023 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Dohrávka extraligy: Tatře jde o nasazení, Vyškovu o play-off

Ilustrační foto: Martin Flousek


Jediné extraligové utkání je na pořadu tento víkend. Je jim dohrávka 6. kola základní části mezi Tatrou Smíchov a Vyškovem. Zejména hostům z Moravy jde o hodně.

Čtvrtý tým tabulky stále nemá jisté místo v kvartetu týmů pro boj o titul. Předstihnout ho stále může pátá Slavia. Ta má ovšem v posledním 7. kole základní části, doma Říčany, zatím suveréna sezóny.

Vyškov má zatím před dohrávkou na Slavii náskok tří bodů, šance pražského týmu na to se vklínit „nahoru“ tak není velká. V posledním kole hraje Vyškov doma se Spartou, Tatra jede do Brna na Dragon, který už šanci na letošní titul nemá, naopak bude hrát o udržení. Silnou motivací Vyškova uspět je dostat se na druhé či třetí místo tabulky – a vyhnout se tak v prvním kole Říčanům, které do vyřazovacích bojů půjdou s nejvyšší pravděpodobností z pozice číslo 1.

V posledních zápasech sobotní soupeři uspěli rozdílně, zatímco Tatrovka vyhrála na Pragovce, Vyškov doma podlehnul Říčanům.

Zápas Tatry s Vyškovem se hraje 15. dubna od 14 hodin v FCC Rugby areně na Smrčinské ulici.

Čekat lze zřejmě velice ofenzivní ragby, tak jak to mají fanoušci rádi. Domácí požene vpřed nápaditá jihoafrická útoková spojka Branco Du Preez, někdejší velká hvězda světového sedmičkového ragby, hosté budou spoléhat jistě i na sílu a um útočníka Jiřího Pantůčka, mnohonásobného reprezentanta a Ragbisty roku.


VÍKENDOVÉ ZÁPASY OSTATNÍCH MUŽSKÝCH TUZEMSKÝCH SOUTĚŽÍ XV NAJDETE ZDE:


1.LIGA

2.LIGA

3.LIGA

pb