11.03.2023 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Extraliga: Vyškov upevnil vedení, Pragu zvedl Hošek

TRENÉR MÁ POD KAPUCÍ. Zkušený kouč Vyškova Pavel Pala se může usmívat. Jeho tým zatím dominuje průběžné tabulce extraligy. Celek ve třech kolech posbíral maximum možných bodů.


O dva bonusové body vede tabulku extraligy mužů Vyškov. Druhé jsou Říčany. Jen tyto dva celky nenašly ve třech úvodních kolech soutěže přemožitele.

Na posledních příčkách se krčí Zlín a Slavia. Moravský tým je nováčkem extraligy a to, že bude mít těžkou pozici bylo zřejmé už před začátkem sezóny.

Slavia měla dost smůly. V prvním kole podlehla těsně Tatrovce, v tom druhém ještě těsněji rivalské Spartě. V zápase s Pragovkou zase proti ní poprvé v sezóně nastoupil Dan Hošek. Ten podal v utkání mimořádný výkon a strhnul celý tým, Praga totiž v prvním dvou zápasech extraligy nehrála dobře.

Příští víkend má extraliga přestávku, hraje se zase za 14 dní. Tahákem kola může jistě být souboj nesmiřitelných rivalů Tatry a Sparty.


Sparta – Říčany 3:18 (3:12)
V hitu kola rozhodli hosté o vítězství už v prvním poločase. Pětku nejprve položil Jihoafričan Tristan Horak a to ve 20. minutě. O pět minut později přidal položení Samuel Dupuy. Za Spartu pouze snížil z trestného kopu Richard Hřebačka. Ve druhé půli už pětka nepadla, Tristan Horak ještě přidal dva úspěšné trestné kopy.

Zápis Sparta_Říčany

Tatra Smíchov – Zlín 63:0 (42:0)
Těžký zápas pro nováčka ze Zlína. Tatra jasně dominovala od úvodních minut. Poprvé položila už ve 4. minutě.

Zápis Tatra_Zlín

Vyškov – Dragon Brno 31:12 (17:0)
Vyškov začal zostra: už v 5. minutě položil rojník Radim Trunečka, o deset minut později kapitán Martin Kovář. Domácí vyhráli poločas 17:0. Na začátku druhé půle oslabil Dragon Namibijec Handré Bezuidenhout, který dostal červenou kartu. Hned poté Jan Kučera přidal další pětku domácích. Hosté se i ve čtrnácti lidech nevzdávali a položili, dokonce dvakrát. Nejprve Martin Cornejo, poté další Namibijec Rowan George Jansen.

Zápis Vyškov_Dragon

Praga – Slavia 29:15 (12:5)
Do Pragy se vrátil kapitán reprezentace Dan Hošek. A odnesla to Slavia. Robustní vazač bořil, co mu stálo v cestě. Slavia přitom začala skvěle. Už po pár vteřinách položila úvodní pětku utkání. Už v 8. minutě ale zaúřadoval Dan Hošek a strhnul aktivitu na stranu domácích. Slavii stále chyběli rychlí útočníci a reprezentanti Adam Miřácký a Jakub Hrdlička.

Zápis_Praga_Slavia


TABULKA EXTRALIGY


Přineseme ohlasy trenérů a hráčů


pb