02.03.2023 – NEZAŘAZENÉ

Ženská sezóna začíná u Atlantiku, sledujte Češky živě

Češky na stadiónu Markéta v zápase s Belgií na podzim 2022. Míč nese Kristýna Plevová, členka národního týmu XV i VII. Foto: Martin Flousek


Až na březích Atlantiku začne oficiální část české ženské ragbyové sezony. Už tuto sobotu se tam reprezentace XV utká s domácím Portugalskem v mistrovství Evropy třídy Trophy.

Zápas na lisabonském stadionu Jamor, umístěném jen kousek od oceánu, začíná 4. 3. 2023 od 13 hodin. Sledovat ho můžete zdarma online.


SLEDUJTE ZÁPAS ZDE


Výprava vedená trenérem Petrem Pořízkem, který jako mlýnová spojka Vyškova bude chybět v sobotním extraligovém zápase ve Zlíně, odletěla dnes z Ruzyně. Hned za 14 dní čeká české ženy domácí zápas. V Brně na stadiónu ragbyového klubu Bystrc se utkají s Finskem.

V úrovni Trophy v sezóně 2022/23 mají tuzemské hráčky za soupeře ještě Německo a Belgii. Německý ragbyový svaz ovšem zasáhly obrovské finanční potíže, jeho vedení muselo sáhnout k radikálním škrtům a není proto jisté, zda Němky vůbec soutěž odehrají.

Na podzim Česko neuvěřitelně smolně prohrálo v Německu 10:12 a doma na umělé trávě na Markétě zvítězilo nad Belgií 29:21. Po dvou odehraných kolech jsou zatím české ženy v tabulce druhé za suverénním Portugalskem.


TABULKA SOUTĚŽE ZDE


Česká ženská soutěž XV se letos hrát nebude, Elitní série v olympijském sedmičkovém ragby se rozjíždí 2. dubna v Brně a bude mít celkem čtyři turnaje. Přineseme více informací, termíny a místa konání všech turnajů najdete v odkaze níže.


KALENDÁŘ SOUTĚŽÍ A AKCÍ ČSRU ZDE


pb