01.03.2023 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Extraligu čeká derby Slavie se Spartou

Rozhodčí Jara Bednařík sleduje mlýn v zápase Vyškova s Pragou. Červenomodří hráči moravského týmu v zápase 1. kola extraligy jasně dominovali. Foto: Martin Flousek


Rozjeté Říčany jdou na Tatry, skvěle hrající Vyškov jede k nováčkovi ze Zlína. V sobotu 4. března se odehrají čtyři zápasy druhého kola Extraligy ragby XV 2023.

Tahákem bude jistě utkání domácí Slavie se Spartou. Čeká se, zda v obou týmech nastoupí skvělí ofenzivní hráči, kteří v prvním kole chyběli. Na straně Sparty je to především Lukáš Hřebačka a Sheldon Fortune, u Slavie pak Jakub Hrdlička a Adam Miřácký. Takové utkání by pak mohlo nabídnou mimořádně ofenzivně naladěnou hru.

Velice dobře hrající Vyškov jede do Zlína. Domácí budou mít těžkou pozici, v prvních dvou kolech narazit na dominantní Říčany a silný Vyškov není pro nováčka snadné. "Popereme se s tím," hlásí hrající trenér Zlína Petr Juřík.

V zápase Říčan s Tatrou Smíchov bude jistě zajímavé sledovat, zda kouč pražského týmu Jan Oswald nezamíchá v sestavě s Jihoafričanem Brankem du Preez, špičkovým světovým hráčem sedmičkového ragby. Je možné, že ho místo na zadáka postaví na více "tvořivější" post útokové spojky, aby využil jeho rychlého rozhodování, techniky, přehledu a zkušeností. Du Preez odehrál 1. kolo proti Slavii jen nedlouho po příletu a viditelně mu ještě chyběla souhra s týmem.

Hodně vypjatý může být zápas Dragonu s Pragou. Oběma týmům moc nevyšel vstup do sezóny, brněnští hráči podlehli Spartě, Pragovka zase Vyškovu. Osmičlenná extraliga se na konci této sezóny "zkrátí" do šestice pro rok 2024, letošní formát základní části je přitom jednokolový, každá prohra dost bolí. Oba týmy, které mají jasně extraligové ambice proto potřebují vyhrát.




2.kolo_pozvanka_vizual_815.jpg