22.02.2023 – ČSRU INFORMUJE

Sledujte dnes konferenci k rozvoji klubů



Jak vylepšit sportovní nebo organizační strukturu klubu. K tomu se dnes odehraje konference ČSRU – Rozvoj klubů. Přihlásit a sledovat ji od 20 hodin on-line může kdokoli.

„Primárně jde o akci určenou pro menší či novější kluby, ale důležitá, zvláště z hlediska nabytých zkušeností je i účast velkých klubů," říká manažer rozvoje ČSRU Daniel Beneš, který akci pořádá.

„Od téhle konference nebo spíše on-line setkání zástupců klubů napříč unií si slibujeme nový náboj a nebál bych se i mluvit o určitém novém restartu celé oblasti rozvoje pod záštitou naší ragbyové unie," říká Daniel Beneš.

Podle hlavního organizátora je dnešní konference jen prvním krokem. „Chceme nastavit a nastartovat nový pohyb a iniciativu v této tak klíčové oblasti a díky pravidelným setkáním sdílet a společně přijímat výzvy, které před kluby stojí, tak aby se tohle všechno co nejdříve projevilo právě na jejích hřištích a v jejich organizaci," uvádí Daniel Beneš, podle kterého zatím na sebe strhávaly spoustu pozornosti témata jako soutěže, 15s vs 7s nebo harmonogram tuzemského ragbyového roku.

„Proto chceme rozvojové oblasti vrátit tu pozornost a aktivitu, kterou si obrovsky zaslouží. Na celém tomhle procesu nese velkou zásluhu i Pavel Myšák, s kterým jsem přesně toto téma často hodně emotivně řešili a proto jsme teď připraveni celou práci na rozvoji zefektivnit a krok za krokem společně s kluby ji zase vychytávat a vylepšovat," doplnil Daniel Beneš.


Rozvoj klubů - konference ČSRU

Středa 22. února 2023 20:00–21:30
Informace pro připojení ke Google Meet
Odkaz na videohovor: https://meet.google.com/kaj-ygyd-tda

Nebo vytočte: ‪(CZ) +420 234 610 437 PIN: ‪853 943 463#
Další telefonní čísla: https://tel.meet/kaj-ygyd-tda?pin=9248348087402

Program konference:

  • 1.Představení Komise Rozvoje Klubů a její aktuální práce
  • 2.Vznikající manuál pro kluby a sdílení přeložené Metodiky Skotské rugbyové Unie na téma Strukury klubů a Udržitelnosti jejich rozvoje
  • 3.Plán návštěv manažera rozvoje, nová vize a nápady z praxe na jejich zefektivněn
  • 4.Představení práce s profily jednotlivých klubů – možnost rozdělení/ kategorizace klubů do skupin dle stupně jejich rozvoje pro identifikaci co nejvíce společných témat napříč kluby
  • 5.Diskuze nad aktuálními potřebami klubů a co nejefektivnější podporou jejich činnosti ze strany ČSRU
  • Výstup z této diskuze bude důležitou součástí další práce v této oblasti a dokumentů na toto téma (hlavně u bodů 1-3)

    DanielBenecCSRUProjekce_815-1.jpg
    Daniel Beneš, manažer rozvoje ČSRU

    pb