17.02.2023 – O RAGBY V MÉDIÍCH

​Czech Stars XV hráli v Jižní Africe

Czech Stars XV v Africe



Český tým ragbistů složený z někdejších hvězd extraligy i reprezentace Czech Stars XV se nedávno vrátil z dvanácti denního turné po Jižní Africe. Závěrečný zápas výjezdu sehráli muži se South African Legends na hlavním ragbyovém stadionu v Durbanu.

Jihoafričtí ragbisté se do České republiky chystají již v příštím roce a hodlají prohloubit spolupráci ragbyových klubů.

Do Jihoafrické republiky zamířilo více než 30 aktivních a bývalých členů z nejlepších českých ragbyových týmů (Slavia Praha, Sparta Praha, Praga Praha, Tatra Smíchov, Dragon Brno a dalších například ARC Iuridica).

Pod vedením rojníka Jiřího Skalla a útočníka Antonína Brabce odehrál tým v Jižní Africe několik zápasů. Mužstvo rozbilo základnu na břehu Indického oceánu ve městě Durban, které je hlavním městem provincie KwaZulu Natal.

Turné pomohl domluvit bývalý ředitel ragbyového rozvoje této provincie Richard De Jager, který se snaží ragbyově propojovat Česko s Jižní Afrikou. Posledních šest let probíhají několikaměsíční pobyty mladých českých hráčů na jihoafrických středních školách. Do Čech naopak míří trenéři a hráči.


VÍCE O TURNÉ SI PŘEČTĚTE ZDE


BrabecSkallTiskovka_815.jpg

Antonín Brabec a Jiří Skall na předzápasové tiskové konferenci v jihoafrickém Durbanu.


pb