09.02.2023 – REPREZENTACE ŽEN XV

​Ženy se na zápas v Brně připraví i v Bádensku

České ragbistky v zápase proti Finkám na Tatře Smíchov. Na snímku je i první Ragbistka roku v Česku spojka Klárka Hladilová. Foto: Martin Flousek


V proslulém německém univerzitním městě Heidelberg odstartují české patnáctkové reprezentantky ostřejší část sezóny 2023. Už tuto sobotu je v Bádensku-Württembersku čeká místní Ruderklub, se kterým odehrají přátelské utkání.

„Cílem je vyzkoušet různé herní varianty před nástupem do mistrovství Evropy Trophy," hlásí manažerka týmu Kateřina Baťhová.

Tým odcestuje do sousedního Bádenska-Württemberska autobusem brzy ráno před zápasem, po odehrání utkání se zase vrací.

Národní tým odehraje ostrý zápas evropského šampionátu už 3. března v Portugalsku, 18. března hrají ženy v Brně proti Finkám. Uplynulý víkend se favorizované Portugalky utkaly s Finkami. Zápas sledoval kouč ženského národního týmu a hráč RC Vyškov Petr Pořízek.

„Portugalky byly mnohem lépe fyzicky připravené, mnohem rychlejší a silnější, skvěle čistily v rucích," přednesl trenér poznatky. Domácí Portugalsko zvítězilo 39:0.

V nominaci na zápas s Portugalskem a s Finskem počítá Petr Pořízek s několika hráčkami sedmičkové reprezentace, které se minulý rok hodně dařilo. Patří mezi ně například univerzální a zkušená Pavla Čuprová, rychlá a precizní Věra Gärtnerová nebo průbojná a důrazná Kristýna Plevová. Tým jako kapitánka povede zřejmě Kateřina Nováková. Naopak zraněná je Tereza Baťhová, které se mimořádně vydařil podzimní zápas s Belgií. Na tréninku si zlomila malíček.

Proti Finsku se hraje v sobotu 18. března na stadiónu Bystrce v Brně. „Těší mě, že hrajeme zase trošku jinde, přijdou jiní fanoušci, je to vítaná změna," uvedl kouč.


ČeskoFinskoVizuál_815_1ORIG.jpg


pb