09.02.2023 – REPREZENTACE U14

​U14 prošla zajímavou přípravou, za národní tým hrály i dvě dívky

U14 v Heidelbergu. Zdroj: Jan Číva Čiverný



Národní výběr do 14 let sehrál dva velice povedené přípravné zápasy v německém Heidelbergu. Mladí čeští ragbisté a ragbistky (ve výběru do 14 let byly i dvě dívky, tuzemské soutěže do čtrnácti let se také hrají smíšeně), se utkali s velice silným výběrem z bavorské oblasti, která je v Německu nejsilnější.

Jaká byla výprava do Německa, popsal hlavní trenér národního výběru a někdejší spojka Tatry Smíchov Jan Čiverný.

„Na zájezd jsme nominovali 30 hráčů na základě doporučení klubových trenérů a po čtyřech regionálních srazech, kde měli všichni hráči možnost ukázat svoji kvalitu.Nad regionálním výběrem z oblasti Heidelbergu jsme vyhráli oba přípravné zápasy.

Sobotní zápas se hrál za chladného počasí a skončil výsledkem 7:12. Nedělní deštivý den přinesl více bodů a celkové skóre je 12:17. K přátelským utkáním jsme připravili dva vyrovnané týmy, které jsme pravidelně točili, aby měl každý hráč odehraný stejný počet minut.

Soupeřova hra byla postavená na čtveřici kvalitních hráčů, kteří vynikali silou, rychlostí a individuálními schopnostmi. Oba české týmy měly základ v silném roji a rychlém útoku v kombinaci s komunikativními spojkami, které uměly kreativně měnit rytmus hry. Musím konstatovat, že český tým měl v obou zápasech více ze hry a pohodlně kontroloval utkání.

Závěrem bych rád podotkl, že v kategorii U14 máme k dispozici dva vyrovnané týmy, se kterými můžeme dále pracovat. Dobře hrály i obě dívky, třeba Anička Laštovková je opravdu mimořádný talent, silná, rychlá, umí to s míčem."

Autor: Jan Čiverný

Realizační tým U14 tvoří trenér Jan Čiverný, Raymond Burnard, Jan Laštovka a Miroslav Brožek.

Zájezdu se zúčastnili hráči a hráčky: Leonardo Badette, Martin Brodský, Vojta Dohnal, Tony Drew, Miki Flégl, Matyáš Forejtek, Ondřej Gřešek, Matěj Hejduk, Michale Hornof, Sebastian Hub, Jan Klein, Sebastian Kupka, Anička Laštovková, Sebastian Lubas, Markos Michopulos, Matěj Novák, Adam Propper, Simon Sebastian Saidl, Václav Oldřich Šubrt, Tim Vašina, Kvído Žák, Matěj Konečný, Edita Nejezchlebová, Jan Schweiner, Tomáš Dostál, Šimon Peterka, Robert Klement, František Hrda, Michal Bareš, Matěj Hudák.

U14kruh_815.jpg

u14_pozapase_815.jpg


pb