08.02.2023 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

​4 v 1. Extraliga zahájí na jednom místě, vstup je zdarma



Čtyřmi zápasy v jeden den zahájí Extraliga ragby XV 2023. Všechny se odehrají 25. února 2023 na umělé trávě pražského stadiónu na Markétě na Břevnově.

1. kolo otevře zápas Tatry Smíchov se Slavií už v 10:30 hodin, uzavře ho utkání Pragovky s Vyškovem, které pod osvětlením startuje v 18 hodin. Vstup na stadion na Markétu bude po celý den zdarma.

Ohlasy extraligových trenérů na zahájení extraligy na Markétě jsou různé. ČSRU zvolila tuto variantu kvůli stavu povrchu travnatých hřišť v zimním období, brzký start extraligy je nicméně nutný kvůli nabitému kalendáři a zejména potřebám reprezentací.

"Raději bychom začínali sezónu později a na trávě, ale v únoru je samozřejmě třeba hrát na umělce," vyjádřil smíšené pocity trenér Vyškova Pavel Pala. Souhlasil i trenér Sparty Eduard Krützner mladší, který dodal: "Naši hráči nemají umělou trávu na Markétě příliš rádi, špatně se jim po ní běhá."

Sparta nastoupí proti Dragonu. Brněnský tým má jeden specifický důvod k sobotnímu termínu. "Večer máme klubový ples, tak se budeme snažit zápas odehrát i odjet z Prahy co nejdříve," uvedl Petr Giacintov, asistent hlavního trenéra Dragonu Brno.

Extraliga ragby XV 25. února 2023 na stadionu Markéta v Praze:

10:30 RC Tatra Smíchov – RC Slavia Praha
13:00 RC Sparta Praha – RC Dragon Brno
15:30 RC Mountfield Říčany – RC Zlín
18:00 RC Praga Praha – JIMI RC Vyškov


pb