25.01.2023 – VÝROČNÍ CENY ČESKÉHO RAGBY

​Ragbyová srdce. Napínavá aukce vynesla téměř 60 tisíc

Ragbyový komentátor české televize David Kozohorský řídí dobročinnou aukci fotografií. Foto: Martin Flousek



Bylo to podobně strhující drama jako jarní extraligový zápas mezi Tatrou a Spartou. Dobročinná aukce velkoformátových fotografií při víkendovém vyhlašování Cen Českého ragby přinesla nečekaný výsledek. Zbraslavské Centrum služeb pro rodinu a dítě a dětský domov Charlotty Masarykové obdrželo 57 300 korun českých.

„Paní ředitelka bude velmi překvapena, tohle jsme opravdu nečekali," prohlásila za centrum rozesmátá Zuzana Vošahlíková, která se vyhlašování zúčastnila. „Máme velkou radost za sebe i za děti. Moc se mi na vyhlašování líbila ta vaše ragbyová parta. Ještě teď jedu na vlně euforie."

Do aukce šly celkem čtyři zvětšeniny snímků oficiálního fotografa České rugbyové unie Martina Flouska. A strhla se o ně mela. Aukci s přehledem řídil moderátor České televize a ragbyový komentátor David Kozohorský. Ten velice umně šponoval cenu.

U všech snímků docházelo k dramatickým „přestřelkám" a k velkým příhozům. V malostranském sále jednoty Sokol v Tyršově domě to vřelo. Bylo dobře vidět, že ať už sponzoři, bývalí hráči či šéfové klubů na charitu prostě přispět chtějí. Ragbyové hodnoty jak mají být.

První v „sázce" byla fotografie z podzimního večerního finále Poháru ragby XV (ve výskoku je zde říčanský Jan Šmolcnop a sparťanský Vlastimil Diviš), snímek slávisty Adama Miřáckého v reprezentačním sedmičkovém utkání, fotka Sheldona Fortuina ze Sparty v dresu výběrového týmu Dukly a snad nejemotivnější obrázek: urputný souboj dětí o míč v ragbyovém turnaji.

Výdělek z fotografií nakonec činil téměř 60 tisíc. Velké poděkování patří jak všech vydražitelům, tak i těm, kteří pohotovými přískoky zvyšovali cenu.

Více informací o Centrum služeb pro rodinu a dítě a dětský domov Charlotty Masarykové zde

O spolupráci centra a ČSRU si můžete přečíst i zde

PavelMysakCharlotteDrazba_815-1.jpg

Ředitel ČSRU Pavel Myšák, šek a Zuzana Vošahlíková z Centra služeb pro rodinu a dítě a dětského domova Charlotty Masarykové na Zbraslavi. Foto: Martin Flousek


pb