15.12.2022 – ČSRU INFORMUJE

​Unie hledá sportovního ředitele či chystá Ragby parky

V sobotu 17. prosince se v Praze na Markétě uskuteční setkání delegovaných zástupců - Konference klubů. Foto: Martin Flousek


Naposledy v tomto roce zasedl Výkonný výbor České Ragbyové Unie. A i po konci sezóny se zaobíral pestrou škálou bodů, vybíráme některé z nich. Vedení se například seznámilo s plněním rozpočtu v tomto roce i s jeho předběžným návrhem pro rok 2022.

Výbor schválil obsazení pozice Generálního sekretáře ČSRU. Tu by měl vykonávat ragbista Pragovky, který dosud působil jako manažer v nadnárodní firmě. Členové výkonného výboru rovněž pověřili ředitele ČSRU Pavla Myšáka přípravou výběrového řízení na pozici sportovního ředitele unie. To bude řádně zveřejněno.


Aktuální rozhodnutí Výkonného výboru ČSRU najdete vždy zde


Dle účastníků jednání VV by se o tento post mohl zajímat například Ladislav Maier, někdejší fotbalový reprezentant a sportovní ředitel FC Slovanu Liberec či další expert z kopané Antonín Barák starší. Do příštího jednání výboru předloží jeho členové stejně jako metodická komise unie další konkrétní návrhy.

Kateřina Frýdlová, externí spolupracovnice a manažerka eventů unie, popsala VV jednání s partnery v rámci tzv. „Ragby parků". V těch by mněli fanoušci možnost v Česku sledovat mistrovství světa 2023 na velkoplošných plátnech a pod širým nebem.

Pavel Myšák představil členům VV navrhovanou základní podobu nových reprezentačních dresů. Na jejich designu se ještě bude pracovat.

V sobotu 17. prosince se v Praze koná důležitá Konference klubů. Prosíme vedení jednotlivých klubů, které tak ještě neučinily, aby se přihlásily a delegovaly zástupce.

Výkonný výbor nyní ještě rozhoduje ve „starém" složení. Funkční období nového výboru, který byl zvolen na nedávné Valné hromadě ČSRU „naskočí" v průběhu příštího roku. Všichni nově zvolení členové VV se nicméně zasedání tohoto aktuálního zúčastnili. Jsou jimi Jiří Klement, prezident JIMI RC Vyškov, Hana Schlangerová, manažerka rozvoje ženského ragby a Roman Šuster, šéftrenér mládeže ČSRU.


pb