09.12.2022 – O RAGBY V MÉDIÍCH

​Nový Magazín ragby ČT: Judistka v ragby nebo reprezentant prvně na hokeji



Česká televize dnes odvysílala zbrusu nový díl Magazínu ragby. Podívat se na něj můžete i uvnitř článku. Co v něm uvidíte?


ŽENY PROTI BELGII

„Týmový sport je úplně něco jiného! Na žíněnce jsem byla pořád sama," libovala si po zápase s Belgií nyní reprezentační ragbistka a někdejší špičková judistka Alice Matějčková. Ta trénovala i s olympijským vítězem Lukášem Krpálkem. V reportáži o zápase mistrovství Evropy třídy Trophy jsou k vidění třeba i sprinty Terezy Baťhové. „Holky se přepnuly v hlavě," říká na kameru Petr Pořízek, trenér týmu. Dramatická byla i příprava plochy stadionu na Markétě, kterou noc před zápasem pokryla silná vrstva sněhu.

MUŽI PROTI MOLDAVSKU

Muži jeli na zápas s Moldavskem do Zlína vlakem. Ve městě navštívili zápas místních Beranů. „Hokej vidím vůbec poprvé!" kulil oči James Faktor, Angličan s českým dědečkem a tudíž i pasem. Reprezentačního rváčka hodně překvapila rychlost a tempo českého národního sportu.

Jakou atmosféru připravili mužské ragbyové reprezentaci proti Moldavanům zlínští fanoušci? Jak se po zápase radovala dvojčata Richard a Lukáš Hřebačkové? Podívejte se na magazín.

ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

Proč má Martina Uys, školitelka první pomoci, doma ragby až až? Co chce přinést do milovaného sportu? A co školili v Praze zástupci Rugby Europe? Podívejte se na magazín.

FINÁLE POHÁRU

„Bylo to tvrdé, konečně vyrovnaný zápas," co ještě říkal po finále poháru se Spartou spokojený a rozčepýřený říčanský mlynář Lukáš Linhart? A jak pokládá pětky jeho spoluhráč Jindřich Dufek?

„Sparta, která byla v létě a která je teď je úplně jiná," co tím myslel sparťanský útočník Lukáš Hřebačka? Podívejte se na magazín.

Magazín natáčeli David Kozohorský z České televize a Petr Býma z České Rugbyové Unie. Použity jsou i záběry ze streamování pro Rugby Europe.


NOVÝ MAGAZÍN RAGBY NA ČT SLEDUJTE ZDE


pb