03.12.2022 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Češky jsou v silně obsazené Dubaji deváté

České ženy na turnaji v Dubaji 2022



České ragbistky v olympijských sedmičkách ve čtvrtek na turnaji v Dubaji podlehly Austrálii i Japonsku. V pátek ovšem porazily jihoafrický tým Delta Drone Tucks 12:10 a také velice silné Španělsko 17:5. Dnes v sobotu 3. prosince od 8:40 hrály opět s Deltou a zvítězily 28:5. Na turnaji tak z celkem 12 týmů obsadily 9. místo.

Přineseme více podrobností

ZÁPASY: ČTVRTEK A PÁTEK

Obě pětky českého týmu položila v zápase s Jihoafričankami položila velice dobře hrající Anežka Sládková. Proti Španělsku pokládaly: Tereza Baťhová, Julie Doležilová, Anežka Sládková. "Mimo únavy se hráčky ve čtvrtek musely vyrovnávat s jinými herními styly, než na které jsou z evropského prostředí zvyklé. Australanky mají neuvěřitelně rychlé rozhodování a vybíhání. Vidím velký přinos v tom hrát proti týmům s úplně jinými styly a somatotypy," uvedl k zápasům kouč týmu Vít Chalupa.

"Španělky mají velice mladý tým. Platila na ně kontaktní hra, ve které jsme byly silnější a ony neměly dost zkušeností si s ní poradit. Na hřišti, kde se hraje i část utkání světové série předvedly holky to nejlepší, co umí," dodal trenér.

Češky v Dubaji nehrají nejvyšší úroveň, ale kategorii International Invitation Women. Ve čtvrtek 1.12 v první den turnaje narazily na tým Austrálie A a rozvojový tým Japonska. Oba protivníci nejsou "prvními týmy" obou zemí.

Proti Australankám Češky zaznamenaly prohru 7:40, Japonkám pak podlehly 7:32. Pětku proti Austrálii položila Anežka Sládková, proti Japonsku pak Tereza Baťhová. "Vstup do turnaje se nám nevyvedl podle našich představ," hodnotila první dvě vystoupení na turnaji Jana Urbanová, kapitánka družstva a vyhlášená bojovnice.

A pokračovala: "Na vině bylo dle mého soudu i cestování a časový posun. Všechny jsme byly hodně unavené, což bylo znát. Nálada v týmu je nicméně pořád skvělá. Po odpočinku si zítra spravime chuť," burcuje před pátečním zápasem s Jihoafričankami kapitánka. "Budeme sbírat další zkušenosti a ukážeme konečně naši hru."



Český tým na Dubaji 7s 2022, třída Women Invitational:

Čtvrtek 1. 12.
Česko – Austrálie A 7:40
Česko – Japonsko (rozvojový tým) 7:32

Pátek 2. 12.
Česko – Delta Drone Tuks (Jižní Afrika) 12:10
Česko - Španělsko 17:5

Sobota 3. 12.
Česko - Delta Drone Tucks (o 9. místo) 28:5


ZÁKLADNÍ SKUPINA

ZenyDubajTabulka_815.jpg

DubajVkruhu_815.jpeg


Českému realizačnímu týmu se nepodařilo ve složitých podmínkách zařídit on-line přenosy zápasů.

ZenySevensPozyDubaj_815.jpeg


pb